Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.10.02

Hegyi búcsú Letenyén minőségi kultúrával

Kisasszony-napi búcsút rendezett szeptember 23-án (vasárnap) délután a letenyei Béci-hegyen a helyi Most vagy Soha Egyesület. A 2015-ben közadakozásból és önkormányzati segítséggel teljesen megújult, felújított kápolnánál és haranglábnál Aigner Géza letenyei plébános celebrált szentmisét.

letenye-beci-hegyi-bucsu-2018-1.jpg

leteny-ebeci-hegyi-bucsu-2018-2.jpg

Ezt követően Boa Endre az egyesület tagja köszöntötte a jelenlévőket, aki elmondta a hegy legmagasabb pontjára a legmagasabb szintű művészeti értékeket hozták eddig is, hiszen például tavaly Sebestyén Márta lépett itt fel, most pedig a Pál István Szalonna és Bandája valamint a Magyar Állami Népi Együttes táncosai képviselik a magyar kultúra legjavát. Pál István- aki egyben a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője - elmondta, műsorukban szerte a Kárpát-medencében és a nagyvilágban hirdetik a magyar népzenének és a Kárpát-medence összes nemzetének gyönyörű muzsikáját.

letenye-beci-hegyi-bucsu-2018-4.jpg

letenye-beci-hegyi-bucsu-2018-3.jpg

Repertoárjukban a Moldvától Burgenlandig egészen Kárpátaljáig bezárólag a népzene legjava szerepelt. A program során a letenyei Szőlő és Gyümölcstermesztők Egyesülete borkóstolóval és frissen szedett hegyi fügével látta vendégül a népes vendégsereget.