Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.10.28

Október 27-én (csütörtökön) ismét összeült a letenyei képviselő-testület. Farkas Szilárd polgármester elmondta: felülvizsgálták a közterületek használatának szabályairól szóló önkormányzati rendeletet, amely elsősorban a közterületen elhelyezett pavilonokat is érintette. A képviselő-testület a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló önkormányzati rendeletet is módosította, mely technikai jellegű volt.

A díjak a korábbi módosításhoz képest nem változtak. A közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól új rendeletet alkotott a testület. A korábbi rendelet nem került felülvizsgálatra, illetve időszerűvé vált a hatásvizsgálat is, ezért új rendelet megalkotásáról döntöttek.

letenye-termeloi-piac-2022.jpg

(Fotó: Letenyei Termelői Piac - Facebook)

A rendeletben az alapvető fogalmak, mint közterület, közterületnév és házszám is definiálásra kerültek. Farkas Szilárd polgármester kiemelte, nagyon fontos, hogy a névvel ellátott közterületeken az ingatlanokat házszámokkal kell ellátni, melyet magasabb szintű jogszabály szabályoz. Erre valamennyi lakóingatlannal rendelkező tulajdonos figyelmét felhívom – tette hozzá a határ menti város vezetője, aki azt is elmondta: a képviselő-testület az ülésen megalkotta a partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló önkormányzati rendeletet.

A rendelet alapján a helyi lakosságnak lehetősége lesz E-TÉR felületen túl a helyi fórumokon, valamint a honlapon keresztül is értesülni a településrendezési szándékról, és megismerni azok tartalmát, továbbá a javaslatokat, véleményeket az ügyfélkapus útvonal mellett a hagyományos, szélesebb körben is alkalmazott útvonalakon – postán, vagy e-mail útján – is lehetőségük lesz megküldeni.

A testület felülvizsgálta a 2022/2023-as év hóeltakarítási és síkosságmentesítési ajánlatait. Az ülésen módosításra került a helyi termelői piac szabályzatát, így lehetőség nyílik a használtcikk árusításra a „klasszikus” piac mellett.

A képviselő-testület elfogadta a Letenyei Hóvirág Óvoda működéséről szóló 2021/22-es nevelési évről szóló beszámolót. A beszámolóból kiderült, hogy a Bajcsy utcai óvodából 25 fő, míg az Eötvös utcai óvodából pedig 13 fő ment iskolába. De a beszámolóból kiderül az is, hogy mely rendezvényeket szervezett az óvoda és a szülői közösség. Zárt ülés keretében a városba érkező új háziorvos bérlakás kérelmét is tárgyalta a testület.