Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.09.09

Hamis vád: nem pofoztak meg egy 10 éves fiút a letenyei iskola udvarán

Egy 1981-ben született zajki férfi az idén január 15-én megjelent a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon és valótlan tartalmú feljelentést tett, miszerint január 10-én reggel a Letenyei Általános Iskola udvarán egy nő a 10 éves fiának két pofont adott azzal, hogy még egyszer ne merjen az ő fia közelébe menni, majd a jelen levő 13 éves lányát is megfenyegette, ne merjen senkinek szólni arról, hogy bántalmazta a feljelentő fiát.

birosag.jpg

A feljelentés alapján a Nagykanizsai Rendőrkapitányság január 16-án nyomozást rendelt el védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt.

A vádlott január 22-én tanúkénti kihallgatása során a feljelentésében foglaltakat fenntartotta, megismételte. Később, de még e napon kérte folytatólagos kihallgatását és vádjának hamisságát feltárta.

Cselekményének indokaként elmondta, hogy a nő sérelmére elkövetett zsarolás miatt eljárás van az élettársa ellen, s úgy gondolta, hogy emiatt a nő ellen bosszúból indíttat egy másik eljárást. Elmondta azt is, hogy gyermekeit felhívta arra, ha a feljelentése alapján eljárás indul, akkor mondják ők is azt, hogy a nő megütötte a fiút.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség hamis vád, büntetőügyben hamis tanúzásra felhívás, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.