Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.01.23

Hamis iratokkal buktak le a letenyei határon

Egy 1968-ban született szerb állampolgár tavaly október 09-én 11. óra 40 perckor a Letenye Közúti Átkelőhelyen Horvátország irányába kilépésre jelentkezett egy osztrák honosságú Mercedes Benz típusú személygépkocsi vezetőjeként. A férfi az ellenőrzés során magát egy szerb magánútlevéllel igazolta a szolgálatban levő határrendésznek.

A sofőr által felhasznált eredeti szerb magánútlevél 2. és 4. oldalán 1-1 hamis magyar határátléptető bélyegzőlenyomat volt ezek keletkezési körülménye ismeretlen. Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a napokban.

letenye-hataratkelo-2021.jpg

(Fotó archív. Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Letenye Autópálya átkelőhelyen 2021. augusztus 31-én 12 óra 40 perckor kilépésre jelentkezett egy Mercedes 280 C típusú lengyel honosságú járművel négy személy. Az ellenőrzés során a gépjárművet vezető 1990-ben született ukrán férfi egy cseh személyi igazolványt és vezetői engedélyt valamint a gépjármű forgalmi engedélyét adta át.

Az átadott Samek David nevére kiállított cseh személyi igazolvány valamint az a cseh vezetői engedélyekről megállapították, hogy nyomdatechnikai eszközökkel készített teljes hamisítványok.
Az ukrán magánútlevele 2020. szeptember 22.-én lejárt, ezért az Európai Unióban való tartózkodás jogszerűségének igazolása céljából interneten keresztül pontosan meg nem állapítható körülmények között 300 euróért szerezte be a hamis okmányokat.

Ebben az ügyben is közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat, az ügyet Nagykanizsán tárgyalják - közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.