Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.05.13

Hamis igazolvánnyal buktak le ukránok a letenyei határon

A Letenye Autópálya Határátkelőhelyen 2021. szeptember 4.én 13 órakor kilépésre jelentkezett egy Toyota Rav4 típusú ukrán honosságú járművel öt fő. Az ellenőrzés során a gépjárműben utasként tartózkodó 1968-ban született ukrán nő személyazonosságának igazolására - egy lengyel személyi igazolványt adott át a hatóság eljáró tagjának.

Az átadott Leshanych Ganna névre kiállított lengyel személyazonosító igazolványról megállapították, hogy az minden elemében eltér a lengyel hatóságok által kiállított személyi igazolványoktól. A vádlott által felhasznált azonosítójú okmány, tintasugaras nyomtatóval készült utánzat, azaz teljes hamisítvány.

letenye-hataratkelo.jpg

(A fotó illusztráció)

A vádlott a hamis lengyel személyazonosító okmányt 2021. szeptember 4. napját megelőző 5-6 évvel korábban - a hivatalos ügyintézés mellőzésével, az eljárás során meg nem nevezett - szintén ukrán állampolgárságú volt férje révén szerezte meg, melyért cserébe csak két róla készült fotót kellett átadnia.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.