Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyűjtés indult a leégett, lakhatatlanná vált letenyei ház tulajdonosának javára

Mint ismeretes, pénteken a késő délutáni órákban kigyulladt Letenyén egy Rákóczi utcai, 120 négyzetméteres családi ház tetőszerkezete.  A letenyei hivatásos és önkéntes, valamint a nagykanizsai hivatásos lánglovagok három vízsugárral fékezték meg a lángokat. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz a földszintre nem terjedt át.

A tulajdonos hölgytől megtudtuk, pénteken 17 óra után azt vette észre, hogy nincs áram a házban, majd kiment az utcára, hogy ott van-e világítás, visszanézett a házra, amelynek tetőterében akkor már felcsaptak a lángok.

A tűzhöz a kanizsai hivatásosokon túl 4 fővel vonult a letenyei székhelyű Körzeti Tűzoltó Egyesület. A Letenye ÖTE tagjai szombat délelőtt 6 fővel segítettek a kárelhárításban, a tetőtérből lehordták a törmeléket, az elégett hulladékot, majd a födémszintet lefóliázták - mondta honlapunknak Kovács Tibor a Letenye ÖTE elnöke.

Farkas Szilárd letenyei polgármester - aki a tűz kitörése óta segítségére sietett a házban egyedül élő hölgynek - a Letenye Médiának elmondta, példaértékű, ahogy a letenyei önkéntesek segítettek a tűzoltásban és a szombati kármentésben. A városvezetőn kívül sokan segítő kezet is nyújtottak. Például Kátai Tibor letenyei vállalkozó ingyen és bérmentve egy utánfutós traktort küldött pótkocsival a helyszínre, amellyel a tetőtérből eltávolított törmeléket és az égési hulladékot szállították el. Bicskei Gyuláné és férje Gyula, a Tutika ABC tulajdonosai és a bolt vásárlói élelmiszerrel segítettek a bajban.

A semjénházai akkreditált Gáme Vill Kft. felajánlotta a károsult épület elektromos mérőhelyének kialakítását 1x32 Amperig, amelynek köszönhetően hamarabb vissza tudja kötni az áramot a házba az E.ON.

A hölgy szomszédai is átmentek, volt, aki jó szóval, üdítővel, élelmiszerrel nyújtott vigaszt a szomorú helyzetben, a Letenye ÖTE tagjainak üdítővel, kávéval is kedveskedtek.

A ház jelenleg lakhatatlan, nincs villany, gáz, fűtés, a letenyei hölgyet átmenetileg egy helyi család fogadta be.

Farkas Szilárdtól megtudtuk a keletkezett károk milliós nagyságrendűek, a házat minél előbb lakhatóvá kell tenni. Újra kell építeni a teljes tetőszerkezetet, ki kell építeni egy új fűtésrendszert és többek között egy új áramhálózatot kell beszerelni.

Éppen ezért, a családdal egyeztetve gyűjtés indult a nehéz helyzetbe került idős, özvegy, nyugdíjából élő letenyei hölgy javára. A segítségként küldött pénzösszegek közvetlenül a károsult számlaszámára érkeznek, ez az ő, saját számlaszáma. Mi is utaltunk, ha teheti, segítsen Ön is! Köszönjük szépen!

A név: Bajszné Dara Julianna
Számlaszám: 10400803-86768288-80771002
Közlemény: Tűzkár adomány

letenye-tuz-2021-1.jpg

letenye-tuz-2021-2.jpg

letenye-tuz-2021-3.jpg