Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.02.08

Gyermekfelügyelőnőt bántalmaztak Letenyén

Egy 2005-ben született zalakomári fiú 2020. szeptember 25-én késő délután gondozási helyén, a letenyei lakásotthonban nem tett eleget a gyermekfelügyelő azon felhívásának, hogy induljon el tisztálkodni a fürdőszobába a vacsora előtt.

A fiú ehelyett a lakásotthon nappalijában továbbra is a telefonján játszott, és a felügyelőnő sértett többszöri felszólítására sem tette le a telefonját és nem indult fürödni.

birosag.jpg

A felügyelőnő sértett ezt megelégelve kivette a kanapén ülő fiú kezéből a mobiltelefont, amit nevezett rossz néven vett és felugrott a helyéről, majd rögtön meglökte a sértettet a vállainál fogva. A sértett a lökés következtében nem esett el.

Ezzel szinte egyidőben a fiú jobb kezével nagy erővel megütötte a sértett jobb alkarját is miközben azt ordította, hogy hogyan mert a sértett a telefonjához nyúlni.

A sértett a készüléket végül a kanapéra dobta, a fiú a készüléket felvette és távozott a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.
A gyermekfelügyelő közfeladatot ellátó személynek minősül.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a napokban - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.