Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.04

Gyémántdiplomát adtak át Letenyén

Letenyén az augusztus 20-i ünnepség a szokásos helyszínen, a kastélyparkban a letenyei platánnál vette kezdetét. A program során ünnepi beszédet mondott Farkas Szilárd letenyei polgármester és Vitályos Eszter a Miniszterelnökség EU fejlesztésekért felelős államtitkára.

 

letenye-augusztus-20-2017-1.jpg

(Vitályos Eszter államtitkár és Farkas Szilárd polgármester a letenyei könyvtárnál)

 

A városvezető többek között szólt arról, ezer esztendővel ezelőtt eleink keresztény és független magyar államot teremtettek. Keresztényt, mert érezték, csak a hitnek van teremtő ereje és mert tudták, a keresztény Európa talajába csak keresztény állam tud meggyökerezni - fogalmazott Farkas Szilárd.

 

Vitályos Eszter államtitkár arról is szólt hogy, Szent István művét az elmúlt századok alatt sokan akarták elpusztítani, de az sohasem sikerült. Ma ismét Európa védője, a kereszténység bástyája Magyarország. Mert mi magyarok soha nem adjuk fel a harcot azért, amiben hiszünk, amiért oly sok elődünk ontotta vérét és adta életét. Ezer év, ötven magyar generáció sikere, értéke áll mögöttünk és segít minket ebben a küzdelemben.

 

letenye-augusztus-20-2017-2.jpg

(Vitályos Eszter beszédét mondja. Mellette (j-b) Farkas Károly plébános, Farkas Szilárd polgármester, Bene Csaba a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Somogyi András letenyei alpolgármester)

 

Augusztus 20-án azt a Magyarországot ünnepeljük, amely soha nem ajándékba kapta létét, mert azért mindig meg kellett küzdenie. Nem voltak soha könnyű éveink, minden magyar nemzedéket próbára tett a történelem, hogy készen áll-e megvédeni hazáját. És olyan jó kimondani, Magyarország ma azért létezhet, mert az előttünk álló nemzedékek mindig megvédték Szent István Magyarországát - hangsúlyozta ünnepi beszédében az államtitkár.

 

Az ünnepség során Mikó Károlyné nyugdíjas letenyei óvónő gyémánt diplomáját vehette át Farkas Szilárd polgármestertől, melyhez gratulált Vitályos Eszter és Bene Csaba a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is.

 

letenye-augusztus-20-2017-3.jpg

(Mikó Károlyné óvónőnek az államtitkár asszony is gratulált)

 

Az új kenyeret Farkas Károly letenyei plébános áldotta meg. A program végén kerültek átadásra a Virágos Letenyéért városszépítő mozgalom díjai. A megemlékezésen közreműködött Letenye Város Fúvószenekara, a szlovéniai Völgyifalu Pünkösdi Rózsa Citerazenekara, Horváth Pálma és Timár József versmondók. (A programot Letenye Város Önkormányzata valamint a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár szervezte meg.)