Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.16

Gobelinek, horgolások, hímzések Letenyén

A Kultúrházak éjjel-nappal programsorozathoz kapcsolódva nyílt meg pénteken este a letenyei Dallos Tiborné (Kati) és a borsfai Bánfai Zsoltné (Tímea) kézimunka kiállítása a letenyei városi könyvtárban.
Elsőként Dömők József a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója köszöntötte a teltházas közönséget, közel száz kultúrabarát volt kíváncsi a programra. Ezt követően a letenyei származású, de Nagykanizsán élő Bicskei Sándor (Satya) közel félórás nosztalgia koncerttel örvendeztette meg a publikumot.

letenye-konyvtar-kiallitasmegnyito-2020.jpg

(Fotó: -b-j- Dömők József, Stefán Vincéné, Dallos Tiborné, Bánfai Zsoltné a letenyei kiállításmegnyitón)

A kiállításokat a letenyei Stefán Vincéné népművész nyitotta meg. Mint többek között mondta, köszönetet mondhatunk a két alkotónak, hogy művészi kivitelezésű gobelinjeiken, horgolt darabjaikon, hímzéseiken keresztül egy kicsit betekinthetünk magánéletükbe. A bemutatott alkotások nagyobbik része az elmúlt 10 évben készült, de van olyan is, amit most láthattunk először. Dallos Tiborné és Bánfai Zsoltné megmutatták érdeklődési körüket, kitartásukat, érzelmeiket, szépérzéküket, türelmüket.

Együttműködésük bizonyítja, hogy például van azonos tartalmú képük, de mégis különböznek, mert színválasztásuk eltérő, ezáltal más hangulatot adnak. Amit látunk, öröm annak, aki készíti; annak aki használja és annak, aki ezt a kiállítást megnézi és abban gyönyörködik - mondta a letenyei népművész. A két alkotó munkái március végéig tekinthető meg a letenyei könyvtárban.