Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.31

Földrengés Horvátországban: Letenye is segít

Már készen állunk a holnapi, horvátországi indulásra. Reggel az adományok nagy részének berakodására kerül sor. Az adományok kisebb részének rakodása már ma délután megtörtént.

Az utunk először Perlakra (Perelog) vezet, ahol Dr. Ljubomir Kolarek, testvérvárosunk polgármestere vár minket, majd onnan a horvátországi gyűjtőpontra megyünk tovább, ahol átadjuk a felajánlott adományokat, hogy azok mielőbb eljuthassanak a földrengéssel sújtott települések lakói számára.

 

letenye-jotekonysag.jpg

 

Az adományok szállításában helyi vállalkozók, az önkormányzat, civil szervezetek és intézmények járművei vesznek részt, sőt konvojunkhoz holnap reggel Letenyén, más megyéből is csatlakoznak - írta Facebook oldalán még szerdán Farkas Szilárd letenyei polgármester.

A letenyei gyűjtést a helyi horvát nemzetiségi önkormányzat - elnök Gyuricz Mária - és a városvezető koordinálta.

Két mikrobusz útra készen! Holnap reggel csatlakozunk Letenye Város Önkormányzati csapathoz. Köszönjük a felajánlásokat! Istennek hála, a felajánlásoknak köszönhetően, közel 500 ezer forint értékben juttathatunk el tartós élelmiszert, és egyéb, a mindennapi élethez szükséges dolgokat a horvátországi testvéreinknek! Az Úr legyen mindnyájunk őriző Pásztora! - közölte Facebook oldalán szintén szerdán Hella Ferenc a Nagykanizsai Református Egyházközség lelkipásztora.

Aki pénz adománnyal szeretné segíteni a horvátországi földrengés áldozatait a következő számlaszámon megteheti:
A Horvát Vöröskereszt bankszámlaszáma:
Bank neve: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN száma: HR6923400091511555516
Hivatkozási szám: 770
SWIFT CODE: PBZGHR2X