Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.04.24

Fődíjjal tért haza a letenyei versmondó srác

A letenyei Horváth Bendegúz újra „Kimagasló művészeti teljesítményért” fődíjjal tért haza a „Költő hazatér” országos vers- és prózamondó találkozóról.
Április 21-én rendezték meg Vasváron a „A Költő Hazatér” XI. országos vers-, és prózamondó találkozót Nagy Gáspár Kossuth-díjas költő tiszteletére.

letenye-horvath-bendeguz-portre.jpg

(A tehetséges letenyei Horváth Bendegúz)

A fesztiválra az ország különböző területeiről érkező versmondókat a szakmai tanácsadók öt korcsoportban hallgatták meg: a versenyzők egy Nagy Gáspár verset és egy a magyar irodalom köréből szabadon választott művet adtak elő.
A kétfordulós verseny díjkiosztóján a zsűrielnökök értékelték a vers- és prózamondók teljesítményét, majd  korcsoportonként egy-egy bronz, ezüst és arany oklevelet adtak át.
A legjobbak a verseny fődíját, a „Kimagasló művészeti teljesítményt” elismerő plakettet és dicsérő oklevelet vehettek át, és a nagyközönség előtt újra elmondhatták verseiket.
Idén két korcsoportban ítélték oda ezt az elismerést: a 2. korcsoportban (általános iskola felső tagozat) Horváth Bendegúz, a Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola 8. osztályos tanulója nyújtott kimagasló művészeti teljesítményt - tudtuk meg a jó hírt Bendegúz édesanyjától, Horváthné Vlasics Zsuzsannától, a letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola igazgató-helyettesétől.