Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.01.02

Fényt kapott a II. világháborús emlékmű és az óvoda udvara Letenyén

Farkas Szilárd letenyei polgármester a napokban tájékoztatta honlapunkat arról, hogy a Letenyei Hóvirág Óvoda előtt, a II. világháború hősi halottainak emlékére, tiszteletére és kegyeletére állított emlékmű már közel egy évtizede éjszakánként teljes sötétségben volt.

Az emlékmű előtt, a hagyományos fényvető halogén izzóval ellátott lámpatestet - mely régóta már üzemképtelen volt - új, modern, hideg fényhatást adó, alacsony fogyasztású LED lámpatest váltotta ki, mely már megfelelő fényerősséget biztosít az emlékműnek az éjszaka folyamán.

 

letenye-ii-vilaghaborus-emlekmu.jpg

 

Ugyanakkor a városvezető azt is hozzátette: több, mint 10 éves probléma oldódott meg decemberben a Letenyei Hóvirág Óvoda Bajcsy utcai udvarán. Hermán Zsoltné Szunyogh Éva óvodavezető kérésére, a polgármester segítségének köszönhetően elkészült a kültéri LED világítás az óvoda bejáratánál és az óvodaudvar hátsó, északi részén.

A közfoglalkoztatottak már a nyáron lefestették a régi fém-kandelábereket, decemberben pedig felajánlásból, a felújított kandeláberekre felkerültek a hidegfényt adó, takarékos és gazdaságos működést biztosító, időzítő kapcsolóval, berendezéssel is ellátott LED lámpatestek – tudtuk meg a jó hírt Farkas Szilárdtól.