Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.09.06

Felújítások zajlanak a Letenye-egyedutai óvodában

Területfejlesztési pályázati forrásból korszerűsítik a város egyedutai (Eötvös utcai) óvodáját. A Magyar Falu Program pályázati sikernek köszönhetően pedig új játszótérrel is gyarapodik az egyedutai városrészben működő oktatási-nevelési intézmény.

A város önkormányzata területfejlesztési operatív program keretében még tavaly nyert 15,1 millió forintot az egyedutai városrész óvodájának energetikai korszerűsítésére – mondta honlapunknak Farkas Szilárd letenyei városvezető. Az elnyert támogatási forrás azonban nem volt elegendő a fejlesztés komplex megvalósításához, ezért azt a képviselő-testület további 6,2 millió forinttal kiegészítette azt. Fontos és jelentős a beruházás ez, hiszen az intézménynek otthont adó épület már nem fiatal, ennek megfelelően az állapota sem kifogástalan és egyenlőre ugyan "csak" az energetikai korszerűsítés valósulhat meg, de legalább elindultunk valamerre és szeretnénk folytatni a fejlesztési folyamatot- fogalmazott Farkas Szilárd.

letenye-egyeduta-ovoda-2020.jpg

Takács Tamás, a kivitelezés lehetőségét meghívásos pályázaton elnyert önkormányzati cég az ÉKKÖV Kft. ügyvezetője ismertette, hogy a munkálatok során az épület homlokzatának hőszigetelése, vakolása és színezése, a padlásfödém hőszigetelése, a homlokzati ajtók cseréje (az ablakok cseréjére már korábban sor került), az akadálymentesítés, akadálymentes vizes blokk kialakítása, továbbá a kazán cseréjével a fűtési rendszer korszerűsítése valósul meg.

A letenyei polgármester ismertette, hogy a munkálatok még az ősz folyamán befejeződnek, s mivel a kivitelező az ütemezést oly módon oldotta meg, hogy először a belső teret érintő munkafolyamatok kerüljenek sorra, az óvodai nevelés szeptember 1-jétől már meg is kezdődhetett. A városvezető kiemelte, persze, van még teendő a jövőben, szükséges az épület belső padlózatának és bútorainak és a tető cseréje valamint a belső festés, melyre hamarosan 40 millió forint értékben pályázatot nyújt be önkormányzat a Magyar Falu Programhoz, annak is az óvodák fejlesztésére vonatkozó pályázati kiírására. Fontosnak azonban azt tartom leszögezni, hogy a jövőben is pályázni fogunk minden olyan felhívásra, kiírásra, mely révén lehetőségünk nyílhat az önkormányzati intézmények felújítására - tudatta Farkas Szilárd.

Letenye polgármestere azt is elmondta, szintén a Magyar Falu Programból közel 5 millió forintot nyertek már egy óvodai játszótér megépítéséhez, mely ugyancsak az egyedutai városrész kisgyermekeit szolgálja majd az ősztől. Komplett csúszdavárat telepítenek az óvoda udvarára, nyilván, némi tereprendezéssel, térkövezéssel egybekötve - tette hozzá a városvezető. A kivitelezés előkészítése már folyamatban van.

Arról is értesültünk, a Bajcsy-utcai, belvárosi óvodaépülethez egy tornatermet szeretnének építeni, de ez is pályázati forrás függvénye, melyre a Magyar Falu Program kiírása kiváló lehetőséget ad.