Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.12.25

Farkas Szilárd letenyei polgármester karácsonyi köszöntő gondolatai

Tisztelt Letenyei Polgárok!

 

Az egyedüli dolog, amiért érdemes ezen a földön élni, az az, hogy az ember tudjon szeretetet adni és elfogadni is. Csak ez teheti boldoggá az embert.” (Simon András grafikus)

Milyen egyszerűen hangzik az idézet, és mégis olyan nehéz megvalósítani! Hiszen sokan azt gondoljuk, a szeretet természetes, de valahogy a mindennapjainkban nem mindig jelenik meg. Kitölti életünket a munkahely, a kollégák, az aggódás, a gondok, problémák: életünkbe észrevétlenül belopóznak a „szürke hétköznapok”. A Karácsony azonban egymáshoz vezet bennünket, nem csak egy ünnep, hanem egy érzés.

 

letenye-farkas-szilard-polgarmester-2017.jpg

 

Szépségét nem az ajándékok nagyságával kell mérnünk, hanem egy olyan ajándékkal, amiből mindenki részesülhet, amit mindenki adhat, ez pedig a szeretet. A Karácsonyt megelőző hetekben a várakozást, a nyugodt készülődést kell előtérbe helyeznünk. A Karácsony nemcsak a keresztény emberek számára fontos ünnep, hanem a világon mindenhol örömnap. Eredeti üzenete valamiért az évek során kicsit elveszett, a szeretet időnként elhalványulni látszik. Fényét azzal tudjuk erősíteni, ha a karácsonyfa alá az ajándékokkal együtt elhelyezzük szívünk szétáradó szeretetét is.

 

Ezt az ünnepet az emlékezés, az együttlét élménye, a boldogság érzése különbözteti meg a hétköznapoktól. Egymásra mosolygunk, mert együtt lehetünk. Meggyújtjuk a gyertyákat, és emlékezünk azokra is, akik már nincsenek velünk. Őrizzünk meg ebből az ünnepi pillanatból morzsákat az eljövendő év hétköznapjaira azért, hogy azokból is kicsit ünnepit, kicsit méltóság teljeset, a hétköznapitól eltérőt varázsoljunk.

 

Letenye Város Képviselő-testülete nevében Ron Cristian soraival kívánok Önöknek Áldott, békés, boldog, szeretetteljes Karácsonyi Ünnepeket!

Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni. Higgy a csodában, mert teli van vele az élet. De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény, a szeretet és a holnap álmai.”

 

Farkas Szilárd

polgármester