Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.01.05

Farkas Szilárd Letenye polgármesterének újévi köszöntője

farkas-szilard-letenye-polgarmester.jpg

 

Tisztelt Letenyei Polgárok!

A karácsony üzenete, a csend a béke és a szeretet még itt van a szívünkben. Még halljuk a csengők halk szavát és még abban a nyugalmas szeretetben állunk itt, ami körülvett bennünket az elmúlt napokban.

Emlékek és tervek, keserű pillanatok és boldog percek vonulnak el újra meg újra előttünk, hogy végül egy rendezett egésszé, egy teljes évvé álljanak össze. 2015, a lassan mögöttünk maradó Óesztendő, tartalmas és tanulságos időszak volt számunkra, sok változással és küzdelemmel tűzdelve.

Fontosnak tartom, hogy ne lépjünk tovább, ne fordítsuk át addig a naptár lapjait, míg nem érezzük magunkénak az Óévet, míg nem értjük meg annak fontos üzenetét.
Hiszen bármilyen furcsa is, életünket a múlt és a jövő közötti vékony pókfonálon egyensúlyozva dolgozzuk, harcoljuk, küzdjük végig.

Egy vékony fonálon, melyet jelennek szokás nevezni. Ám a jelen soha nem ez a törékeny pillanat, hanem az azt falként tartó múlt és jövő, amely adhat nekünk célokat, feladatokat és tapasztalatokat.

Letenye Város egyike azon településeknek, melynek jelene, múltja és jövője harmonikus egységben szolgálja az itt élő polgárok mindennapjait. A fennmaradásért folytatott küzdelem, a fejlődés iránti igény sok erőt adott történelmünk során elődeinknek, és sokat segített 2015-ben is, amikor számos új kihívással, változással kellett szembenéznünk. Hazánk, Magyarország az utóbbi évtizedek legnagyobb átalakulását élte és éli. Nagyszerű, felemelő érzés átélni változást, ám tudjuk, hogy ez az út nem a légvárak, az álmok világa, hanem korunk Európájának valósága felé vezet bennünket. Ezen az úton pedig csak egy nemzetként, együtt dolgozni akaró és tudó közösségként haladhatunk igazán sikeresen.
Köszönet illeti ezért városunk minden Lakóját, hiszen magukénak érezték közös ügyeinket és tenni is készek voltak érte. Köszönet illeti az intézmények, a civil szervezetek, a vállalkozók és testvértelepüléseink áldozatos munkáját is.
Hiszek abban, hogy ilyen csapatban, egy ilyen városban, mint Letenye, egyéni életünk nagy kérdéseire is könnyebben kaphatunk választ.

Mielőtt azonban elindulnánk vessünk még egy pillantást 2015-re és vegyünk magunkhoz mindent, amit érdemesnek tartunk arra, hogy útravalóként, erőt adó biztatásként kísérjen bennünket 2016-ban is. Bízom abban, hogy kinek-kinek gazdag, tartalmas lesz ez a személyes csomagja és bízom abban is, hogy ezáltal közelebb kerülhetnek álmaikhoz, céljaikhoz.

Lépjünk hát át most együtt, egy emberként 2016-ba. Abba az évbe, mely ismét sok izgalommal, feladattal áll előttünk, mint egy, a maga ismeretlenségében is vonzó kihívás. Rajtunk múlik, hogy mely ösvényen haladunk végig rajta.

Mit kívánhatnék még Önöknek a 2016-os Esztendőben a boldogságon, a sikereken és az eredményeken túl?

Letenye Város Önkormányzata nevében kívánok mindenki köré gondoskodó családot, szerető rokonokat, megértő barátokat és ismerősöket. Akinek a munkája, szerencséje vagy sorsa megadta, hogy élvezheti az élet ajándékait, tudjon alázattal fordulni azok felé, akik valamiben hiányt szenvednek. Akik pedig segítségre szorulnak, tudják méltósággal fogadni mások jó szándékát.

Boldog, szeretetteljes Új Esztendő járja át szívüket!