Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.12.23

Farkas Szilárd Letenye polgármesterének karácsonyi köszöntője

Tisztelt Letenyeiek!

„Az egyedüli dolog, amiért érdemes ezen a földön élni, az az, hogy az ember tudjon szeretetet adni és elfogadni is. Csak ez teheti boldoggá az embert.”

 

Simon András grafikusművész gondolataival köszöntöm Önöket az Advent, a várakozás időszakában. Ilyenkor együtt ünnepel a nagyvilág. Ősi szeretet ébred. Állunk kéz a kézben. Szívünk elfelejti bánatát és béke hull ránk. A Karácsony az év legbensőségesebb és legszentebb ünnepe. Ez az ünnep a szeretetről szól, arról, hogy a világ összes problémája és nehézsége sem tudja legyőzni a szívünkben a jót.

 

farkas-szilard-polgarmester-karacsony-2019.jpg

(Farkas Szilárd letenyei polgármester -B1- Aigner Géza letenyei plébános és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnökének a gyertyagyújtása a város főterén elhelyezett adventi koszorúnál. Fotó: Farkas-Németh Eszter)

 

Minden év decemberében kicsit más lesz a világ: annyira várjuk már, hogy a szentestén az apró izzók fénye visszacsillanjon a karácsonyfa díszeiről, a fenyő és a bejgli illata bejárja az otthont, a szívünk is ünneplőbe öltözhessen és lelkünkben lángra lobbanjon az addigi parányi fény. Ez a fény a szeretet lángja. Néhány napja ünnepi ruhát öltött városunk, így kívánva áldott, békés Karácsonyt a letenyei családoknak. A karácsony egymáshoz vezet el bennünket. Nemcsak egy ünnep, hanem egy érzés. Szépségét a szeretet adja.

 

Az a szeretet, amiből mindenki részesülhet, amit mindenki adhat. A szeretet, az emlékezés, az együttlét élménye, érzése különbözteti meg a hétköznapoktól. Meggyújtjuk az adventi koszorún a gyertyákat, ilyenkor emlékezünk azokra is, akik sajnos már nem lehetnek velünk földi életünkben.

 

Őrizzünk meg ebből az ünnepi pillanatból morzsákat az eljövendő év hétköznapjaira azért, hogy azokból is kicsi ünnepit, kicsit méltóságteljeset, a hétköznapitól eltérőt varázsoljunk. Végezetül Márai Sándor gondolataival kívánok Önöknek meghitt, áldott, szeretetteljes, békés karácsonyi ünnepeket és boldog, egészségben gazdag új esztendőt!

 

„Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.”

Farkas Szilárd polgármester