Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.08.31

Ezek voltak az idei legszebb virágosítások Letenyén

Az augusztus 20-i letenyei ünnepség során kerültek átadásra a másfél évtizede útjára indított "Virágos Letenyéért" mozgalom díjai. A Letenyéért Közéleti Egyesület (LKE) és a Derűs Évek Nyugdíjasklub által május elsején meghirdetett akció során sok szép virágosítást fényképeztek le, melyek közül a zsűri választotta ki a legszebbeket.

Ráczné Lánczok Zsuzsanna az LKE elnöke a díjátadón többek között elmondta, az értékelésnél fontos szempont volt, hogy az utcáról látható, harmonikus legyen a virágosítás. Nem mindig a hatalmas mennyiségű virág a fontos, inkább az egységes, a környezethez illő, valamilyen ritmust követő elhelyezés, ami odavonzza a járókelő tekintetét. A zsűri nagyra értékelte a sok munkát igénylő, nagy tömegű virágos előkerteket, de ugyanúgy elismerte a szépen megkomponált, látványelemeket is jól használó megvalósításokat.

herman-zsoltne-szunyogh-eva.jpg

(Hermán Zsoltné Szunyogh Éva intézményvezető az óvoda nevében vette át az elismerést)

letenye-bicskei-gyulane-tutika-abc.jpg

(Bicskei Gyuláné a Tutika ABC részéről első díjat érdemelt ki)

Az eredmények.

Különdíjban részesült az óvoda előkertjének „mesekertté” varázslásáért a Letenyei Hóvirág Óvoda közössége.

Az intézmény kategóriában első helyezést ért el a Tutika ABC (Bicskei Gyuláné), második lett Mirkóné Tamás Judit körzeti védőnő muskátlis virágosítása a védőnői szolgálat ablakában, harmadik helyet érdemelt ki a Mihovics Húsbolt.

Családi házas kategóriában a zsűrinek Kovács Gyula és neje virágosítása tetszett a Bajcsy utcában.

Ebben a ketagóriában két második helyezés is gazdára talált, Németh Mária Pozsonyi utcai és Imre- Hermann Anita valamint párja Imre Attila József-hegy utcai virágosítása is díjat érdemelt. Két harmadik díj is született ezen kategóriában, hiszen a szép, harmonikus virágosításért oklevelet és tárgyjutalmat érdemelt ki a Deák Ferenc utcából Selek Árpád és neje valamint a József Attila utcából Bedő Annamária.

letenye-viragos-letenyeert-nemeth-maria.jpg

(Németh Mária Pozsonyi utcai virágosítása is díjat érdemelt)

letenye-bedo-annamaria.jpg

(Bedő Annamária József Attila utcai virágosítását is díjazták)

Az akciót meghirdető két civil szervezet oklevelekkel és saját bevételeiből finanszírozott tárgyjutalmakkal, korondi kaspókkal ismerte el a követésre ajánlható megvalósításokat, melyeket Letenye Város Önkormányzata is nagyra értékel.