Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.06.01

Érkeznek a pályázati pénzek Letenyére

Május 31-én (szerdán) soron következő képviselő-testületi ülését tartotta a letenyei képviselő-testület. A tárgyalási napon Dr. Molnár József, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság vezetője beszámolt a város 2016.évi bűnügyi és közbiztonsági helyzetéről, kitérve a letenyei helyzetre is, válaszolt a képviselők által felvetett kérdésekre.

 

letenye-farkas-szilard-polgarmester.jpg

(Farkas Szilárd, Letenye polgármestere)


A testület tárgyalta a 2016. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról készített beszámolót, döntött a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár által átdolgozott szervezeti és működési szabályzatáról, valamint az önkormányzat tulajdonában lévő ÉKKÖV Kft. beszámolóját, a független könyvvizsgálói jelentést is megtárgyalta és elfogadta.
Elfogadásra került az önkormányzat 2016. évi költségvetésének végrehajtásáról és a pénzmaradvány megállapításáról szóló önkormányzati rendelet is.


Farkas Szilárd, a kisváros polgármestere honlapunknak elmondta, hogy a május hónapban számos beszámolónak, jelentésnek kell elkészülni, melyről hó végéig szükséges a döntéseket meghozni, ennek a képviselő-testület határidőben eleget tett.
A képviselő-testület döntött belső ellenőrzési jelentés, a közbeszerzési szabályzat és a beszerzési szabályzat elfogadásáról is.


Letenye Város Önkormányzata „Tanító öröksége” díjat adományoz pedagógusnapon, melyről szintén döntött. A javaslatokat írásban kell minden év április 30-ig eljuttatni Letenye Város Polgármesteréhez. Az elismerést a színvonalas és gyermekcentrikus oktató-nevelő munkát végző, a település közéletében meghatározó szerepet betöltő óvodapedagógus vagy pedagógus kaphatja.


A polgármester ismertette, hogy a TOP pályázatok bírálati döntéseiről is rendelkeznek már némi információval. A mai napig két hivatalos értesítés érkezett az EPTK rendszerben, valamint a támogatási szerződések is megérkeztek az önkormányzathoz.
A Zöld rekreációs fejlesztés a Mura városában projekt 200 millió Ft támogatási összegben, az Termelői piac kialakítása és helyi agrárlogisztikai fejlesztések Letenyén című projekt pedig 217 millió Ft támogatási összegben került megítélésre. A további, kilenc benyújtott TOP pályázatok bírálatainak döntéseiről még hivatalos értesítést nem kapott önkormányzatunk - értesültünk Farkas Szilárd polgármestertől.