Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.04.05

Emelkedik a koronavírusosok száma Letenyén

"Tisztelt Letenyeiek!

Nem szeretnék ünneprontó lenni, de a a népegészségügy által megküldött határozatok szerint a hétvégén némi emelkedés mutatkozott a járványügyi elkülönítés és a járványügyi megfigyelés alá vont letenyei állampolgárok létszámában.

Sajnos olyan esetről is van tudomásom, amely során az első védőoltás beadását követő hetekben koronavírus-szerű tünetekkel keresték meg háziorvost vagy a népegészségügyet. Olyan esetről is van tudomásom, akik már második alkalommal fertőződtek meg (első hullám, harmadik hullám) és jelenleg járványügyi elkülönítés alatt vannak, otthonukban gyógyulnak.

mentok-koronavirus-magyarorszag-2020.jpg

(Fotó:archív. MTI)

A mai járványügyi határozatok (csak a letenyei háztartásokra vonatkozóan áll rendelkezésemre adat, a bentlakásos szociális intézményekre nem) alapján az új koronavírus járvánnyal összefüggésben Letenyén az alábbi számú megbetegedések és járványügyi megfigyelés alá helyezések vannak jelenleg érvényben.

2021. ÁPRILIS 5. - HÚSVÉTHÉTFŐ
LETENYÉN ÖSSZESEN 13 FŐ AZ IGAZOLT SARS-CoV-2 FERTŐZÖTTEK ÉS 9 FŐ A JÁRVÁNYÜGYI MEGFIGYELÉS ALÁ VONT SZEMÉLYEK SZÁMA.

A számadatok mindig az aktuális napra vonatkoznak. A veszélyhelyzet ideje alatt a napi szintű tájékoztatásokat és az aktuális járványügyi számokat aznap, legkésőbb 20:00 óráig teszem közzé.

Országszerte zajlanak a koronavírus elleni védőoltások is, illetve regisztrálni folyamatosan lehet a vakcinainfo.gov.hu oldalon. A regisztráció pedig a vakcinareg.neak.gov.hu oldalon kérdezhető le a TAJ-szám és a születési dátum megadásával. Ezen regisztrációs és lekérdezési feladatokban a Letenyei Család- és Gyermekjóléti központ munkatársai segítenek, akik munkaidőben a 93/900-169-es telefonszámon érhetők el. Időpont egyeztetés mindenképpen szükséges.

Az új koronavírus járvánnyal összefüggő szabályokat kérem továbbra is szigorúan tartsák be! Mint ahogy Önök is tudják, a járványügyi korlátozások április 8-áig vannak érvényben. Tisztelettel köszönöm meg szíves együttműködésüket!
Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!" - tájékoztatott Facebook oldalán húsvéthétfőn Farkas Szilárd letenyei polgármester.

Balogh László nagykanizsai polgármester Facebook oldalán legutóbb április 1-jén közölt helyi koronavírus-adatokat, akkor Nagykanizsán 395 fő volt karanténban, s közülük 265 főnél mutatták ki a fertőzést.

Egyébként fertőzöttség tekintetében országos szinten Zala megye kifejezetten jól áll. Zalában van a legkevesebb koronavírus-fertőzött, számuk 15.096.