Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.01.20

Díjak a legszebb letenyei karácsonyi kirakatokért

Kedden este a letenyei városháza dísztermében került sor a Letenyéért Közéleti Egyesület (LKE) és a Letenye Város Önkormányzata által meghirdetett Karácsonyi kirakatverseny díjazására.

 

letenye-kirakatverseny-1.jpg


Az üzletek tulajdonosait, képviselőit Farkas Szilárd polgármester köszöntötte, megköszönte a látványos ünnepi dekorációk elkészítését. A kirakatverseny céljáról Ráczné Lánczok Zsuzsanna, az LKE elnöke beszélt. Ismertette a zsűri személyi összetételét, megköszönte az önkormányzat támogatását, melynek révén az oklevelek mellett tárgyjutalmakkal is el lehet ismerni a kiemelkedő megvalósításokat. Elmondta, hogy az idei évtől vándordíj is jár az I. helyezettnek, melyet ha 3 évig meg tud tartani egy üzlet, akkor náluk marad véglegesen. A vándordíj elkészítését Benkő Lajos vállalkozó készítette el felajánlásként, a fa talapzatot az ÉKKÖV Kft., a felirat pedig Szabó Katalin grafikus munkája.
A zsűri elnöke, Szabó Katalin grafikus a figyelembe vett értékelési szempontokat ismertette. A társadalmi zsűri a kirakat külső megjelenését nézte, fontos szempont volt az összhang, az izléses, hangulatos dekoráció megvalósítás, illetve a kétkezi munkát, az egyedi megoldásokat is nagyra értékelték.
A Csaba Zoltán LKE tag által készített okleveleket a polgármester, a tárgyjutalmakat pedig a zsűri elnöke adta át az üzletek vezetőinek.
A kirakatverseny első helyezettje a Tutika ABC, a második a Tom Market lett. Két harmadik díj került kiosztásra, amelyeket a Virágkuckó és a Vasember Szerszám és Barkácsbolt kapott. Különdíjban részesült a Kazay Endre Gyógyszertár.

 

letenye-kirakatverseny-2.jpg