Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.10.01

Csomagtartóban akartak átcsempészni egy nőt a letenyei határon

A Letenye Autópálya Határátkelőhelyen próbálták elhagyni Magyarország területét, a rendőrök elfogták őket.

A Letenye Autópálya Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy szlovák férfi Volkswagen Golf típusú személyautójával szeptember 30-án (szerdán) délután 17 óra 52 perckor.

letenye-hataratkelo-embercsempesz-2020.jpg

A járműben látszólag egyedül foglalt helyet a sofőr, de a határrendészek a jármű átvizsgálása során, annak csomagtartójában egy többszörösen összehajtogatott szúnyoghálóval letakart nőt találtak összekuporodva.

A potyautas úti okmánnyal, vagy egyéb, személyazonosításra alkalmas okmánnyal nem rendelkezett, elmondása alapján szlovák állampolgárságú, de magyarországi tartózkodásának jogszerűségét igazolni nem tudta.

Az eddig rendelkezésre álló információk alapján az elfogott férfi embercsempészéssel gyanúsítható. A rendőrök a két személyt elfogták és előállították őket, elszámoltatásuk folyamatban van. Az elsődleges intézkedések során az autó utasának személyazonosságát az egyenruhások megállapították.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható - tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kétszer is elfogtak határsértőket Letenyénél

A Letenyei Határátkelőhelyen szeptember 22-én (kedden) 14 óra körül a rendőrök egy kamiont ellenőriztek és három külföldi állampolgárt észleltek. Az egyik férfi palesztinnak a másik kettő marokkóinak vallotta magát. Az illegális migránsok jogellenesen jutottak be az országba. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.