Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.04.28

Csiribiri óvodás találkozó Becsehelyen

A Letenye és Környéke Szakmai Munkaközösség évek óta sikerrel működik

- A munkaközösség 2004 őszén alakult. Célja volt a társult intézmények pedagógiai, szakmai segítése, a pedagógiai szakmai szolgáltatás kistérségi szervezése. Alakulásunk idején úgy éreztük, hogy elszigetelten, egymásról keveset tudva dolgozunk. Igényünk volt a kitekintésre, tapasztalatok megosztására, a jó gyakorlat átadására.

banokszentgyorgy-ovoda-2019.jpg

(A bánokszentgyörgyi ovisok műsora)

- Programjaink ez alatt a 15 év alatt lehetőséget adtak az önképzésre, jó kapcsolatok kialakítására, pályázati lehetőségek kihasználására. 2009.-ben első alkalommal szerveztük meg az óvodások találkozóját, amely „Csiribiri” néven hagyományt teremtett. Nagyon büszkék vagyunk erre a rendezvényünkre, és fontosnak tartom elmondani, hogy nem létezne, ha nem lenne munkaközösség, hiszen a szereplő gyerekek, a helyiek mellett, a környező települések óvodásai. Jelenleg Bánokszentgyörgy, Bázakerettye, Becsehely, Borsfa, Eszteregnye, Molnári, Muraszemenye, Pusztamagyaród, Tótszerdahely települések óvodái tagjai a munkaközösségünknek.

- Ebben az évben kerestem fel a Pákai Öveges József Óvoda – Bölcsőde intézmény vezetőjét, és kértem, hogy csatlakozzanak a rendezvényünkhöz. Bízom abban, hogy munkaközösségünknek is tagja lesz óvodájuk. Az óvodások találkozóján évről évre meghívott vendégeink vannak, így rendszeres visszatérők a lendvai óvodások, akikkel kölcsönös a kapcsolat. Szerepeltek már nálunk Zalakaros óvodásai, a jövőben Nagykanizsa és Lenti óvodásai felé is nyitni szeretnénk.

- A Csiribiri találkozó elsősorban azért szerveződött, mert szükségünk és igényünk van arra, hogy kapcsolatban legyünk, segítsük egymást újabb és újabb ötletekkel, megoszthassuk tapasztalatainkat – tájékoztatta honlapunkat Csökölyné Tóth Ágota munkaközösség vezetőtől, majd Farkas Szilárd letenyei városvezető vette át a szót.

lendva-ovoda-2019.jpg

(A lendvai - Szlovénia -  óvodások műsora)

- Elmondhatom, hogy évről-évre egyre színvonalasabb tartalommal telítődik ez a délelőtt, és igazán élményt nyújtó mind a gyerekek, mind a felnőttek számára. Így történt ez április 13-án is Becsehelyen. Ez évben Becsehelyre esett a választás, mert jelenleg a letenyei önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok jelentős része felújítás alatt van. A XI. alkalom sem a versenyről, nem a minősítésről szól, nincs szakmai zsűri, nincs pontozás és helyezés. A legfőbb cél az, hogy jól érezzük magunkat, miközben örülhetünk a sok mesének, gyermekdaloknak, táncoknak.

Az óvodapedagógusok tiszta forrásból merítenek. A népdalok, gyermektáncok, népmesék mind-mind a néphagyományokat elevenítik fel, éltetik, értékeket közvetítenek. Az óvodai nevelés egyik igen fontos feladatát valósítjuk meg ilyen módon is. Ezen a jeles alkalmon a letenyei, eszteregnyei, bánokszentgyörgyi, novai, molnári, becsehelyi és a lendvai ovisok adtak szép műsorokat, így a rendezvény már nemzetközi méreteket is öltött.

Ezen feladat megvalósítását segítik mindazok, akik felajánlásaikkal évek óta támogatják a rendezvényt. Évről-évre köszönetet mondunk Zajk, Murarátka, Kistolmács községek önkormányzatainak, a Roma Nemzetiségi Önkormányzatoknak, a Horvát Nemzetiségi Önkormányzatnak, valamint a Müller Drogéria Magyarország Bt., és az egyéni vállalkozók önzetlen segítségének – mondta a Letenye Médiának Farkas Szilárd Letenye polgármestere.