Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.06.05

Családi nap volt a Letenyei Hóvirág Óvodában

Május 13-án, pénteken délután 15:00 órai kezdettel a  Letenyei Hóvirág Óvoda Családi napot szervezett az intézmény Szülői Közösség tagjaival. A Családi nap programjában a szülők, nagyszülők és a gyerekek egyaránt nagy örömmel és lelkesedéssel fogadták meghívásunkat, vettek részt a programjainkban.

Az előzetes megbeszélések szerint péntek délután gyülekeztünk az óvoda udvarán. A gyülekező után Hermán Zsoltné Szunyogh Éva óvodavezető köszöntötte a jelenlévő szülőket, nagyszülőket, gyermekeket és a pedagógusokat. Röviden ismertette a délután programjait. Megbeszélték, hogy a kézműves, játékos és ügyességi sporttevékenységek forgószínpad szerűen zajlanak, egymással párhuzamosan - mondta honlapunknak az óvodavezető.

letenye-ovoda-csaladi-nap-2022.jpg

Ezt követően került sor a Pillangó csoport meglepetés táncára, amire izgatottan és motiváltan készültek a gyerekek. Az előzetesen elkészített információs táblák segítették a látogatókat, amelyeken látható volt, hogy mit hol találhatnak meg. Ezeken a foglalkozásokon, mint például gyerekfelismerő, virágfelismerő, mi van a takaró alatt, dalfelismerő, horgászos játék nagy érdeklődéssel vettek részt.

A Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár FMHK is színesebbé tette kézműves foglalkozás keretében ezt a délutánt. Kipróbálhatták a kis ovisok és szüleik is a légvárat, arcfestést, lufihajtogatást, beülhettek tűzoltó és rendőrautóba is. A büfében lehetőség nyílt italok és szendvicsek fogyasztására. A szülők részéről erre az alkalomra nagyon sok sütemény és tombola felajánlás érkezett. A Családi nap zárásaként került sor a tombolasorsolásra, ahol értékes csomagok kerültek a szerencsések kezeibe. A kiskanizsai Puncs Fagyizó szintén felajánlással kedveskedett a gyermekeknek, sőt vattacukor támogatást is kaptunk a Bicskei családtól, de Farkas Szilárd, Letenye város polgármestere és felesége is támogatta a rendezvényt.

A Családi nap szervezésében és lebonyolításában aktívan vett részt Bogdánné Horváth Tünde, akinek ezúton is szeretnénk megköszönni munkáját és még mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak és segítették ennek a rendezvénynek a létrejöttét és külön köszönet az óvoda dolgozóinak. A programok során lehetőségünk adódott egy kis közvetlen beszélgetésre a szülőkkel és gyerekekkel egyaránt, amiből megtudtuk, hogy nagyon örültek ennek a lehetőségnek, mert így legalább a család egy kicsit együtt van.

Hermán Zsoltné Szunyogh Éva végül elmondta: az intézmény első családi napját sikeresnek tekinthetjük, mivel a kitűzött célokat, a várt örömöt és a felejthetetlen élményt sikerült elérni.