Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.07.11

Bővül a letenyei ipari park

Hamarosan megkezdődik a Mura Ipari Park közműfejlesztése – fogalmazott Farkas Szilárd, a határ menti város polgármestere.
Az
önkormányzat még 2018. szeptember 28-án nyújtott be támogatási kérelmet a letenyei ipari park közműfejlesztésére 263.541.109 forint támogatási összegben. A benyújtott pályázat 100 százalékos támogatásban részesült.

letenye-ipari-park-2022.jpg

(A letenyei ipari park. Fotó archív)

Farkas Szilárd polgármester honlapunkat arról informálta, hogy a 2015-ben elfogadott integrált településfejlesztési stratégia olyan fejlesztési irányvonalat, jövőképet határozott meg, mely képes megállítani a negatív folyamatokat a gazdasági potenciál növelésével. Új és versenyképes ipari szektort kívánnak létrehozni, s a már itt működő cégek, vállalkozások további fejlődésének támogatását, illetve újabb vállalkozások Letenyére csábítását tűzték ki célul. A megvalósuló beruházás nagyban hozzájárul - a meglévő iparterületek bővítése, az ehhez szükséges infrastruktúra kiépítése, új iparterületek kialakítása barnamezős területek rehabilitálásával - a célok eléréséhez.

Farkas Szilárd elmondta: a projekt eredményeként létrejön 3 új közművesített ipari telek az esetlegesen betelepülni szándékozó vállalkozások számára. A telkek víz-, gáz-, villany- és szennyvíz-kiállásokkal lesznek ellátva. A területek megközelítéséhez szükséges út, valamint a közvilágítás kiépítésére is sor kerül. Megvalósul továbbá a beruházás által érintett területek bekerítése, majd a munkálatok lezárultával rehabilitálják a fejlesztésben érintett területeket.

A nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a kivitelezővel már megtörtént a nettó 172.288.563 forint összegű vállalkozói szerződés aláírása, így a beruházás a munkaterület átadásával hamarosan megkezdődhet. Farkas Szilárd hozzátette: az ipari park területén van egy csarnok, mely nagyon régóta nem tölti be funkcióját a közművek hiányában, erre most esélyt látunk.