Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.09.28

Bombakereső kutyák a letenyei határon

A múlt hétvégi fővárosi Teréz körúti robbantást követően az Országos Rendőr-főkapitányság a határátkelőknél is szigorított vizsgálatot rendelt el.

Az ORFK közleménye szerint a főváros VI. kerületében, a Teréz körút 2-4. előtt szombat este történtek miatt elrendelt szigorított ellenőrzés során a rendőrség a határátkelőhelyeken "kockázatelemzés alapján" vizsgálja az utasoknál lévő tárgyakat és az általuk használt gépjárműveket azért, hogy megállapítsa, nincs-e náluk robbanóanyag.
Papp Károly országos rendőrfőkapitány vasárnap jelentette be, hogy a szakmai protokollnak megfelelően elrendelte a robbanóanyagra, robbanószerre vonatkozóan a szigorított ellenőrzést a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a közúti határátkelőhelyeken, és elrendelte valamennyi nemzetközi személyszállító vonat rendőri ellenőrzését és kísérését - írta az MTI

A letenyei magyar-horvát határátkelőhelyeken bombakereső kutyák is részt vesznek az akcióban - értesült a Letenye Média.

 

bombakereso-kutya.jpg

(Robbanószer-kereső kutya a tompai határátkelőhelyen 2016. szeptember 27-én, ahol szigorított ellenőrzés van a múlt heti budapesti robbanás miatt. MTI Fotó: Ujvári Sándor.)