Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.02.02

Bíznak a közfoglalkoztatási programok folytatásában Letenyén

A napokban benyújtásra került Letenye közfoglalkoztatási elképzelése, a szükséges költségek és tevékenységek megjelölésével. Farkas Szilárd városvezető elmondta, hogy jelenleg február 28-ig 3 járási start programelemben vesz részt 60 fő közfoglalkoztatott és 10 fő pedig hosszútávú közfoglalkoztatásban végez munkát. 2019-ben némi változás következett be a programelemekben. Március 1-től Letenye Város Önkormányzata 2 járási Start mintaprogramban (helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatás, szociális jellegű közfoglakoztatási program) 60 fővel kíván részt venni és hosszútávú közfoglalkoztatásban pedig 10 fővel startolhat a program, ha jóváhagyásra kerül. A tervezés során szembesültünk azzal, hogy a korábbi belvízelvezetési, valamint a mezőgazdasági utak karbantartása című programok összeolvadtak és szociális jellegű program nevet kapta, a feladatok és tevékenységek szinte ugyanazok maradtak.

letenye-latkep-2019.jpg

(Letenye látképe. Drónfotó: Mészáros T. László)

Farkas Szilárd polgármester kiemelte, hogy korábban az egyik közfoglalkoztatási program keretén belül még 2017-ben sikerült egy MTZ erőgépet beszerezni, melyhez homlokrakodót és homokemelő villát, valamint egy pótkocsit is vásárolt az önkormányzat. A tavalyi évben már tolólapot is vásároltunk a programból, így az idei télen már használhattuk is az eszközt. A képviselő-testület a tavalyi évben egy év határozott időtartamra engedélyezte 1 fő traktorvezető felvételét, melyet az önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozott.

 

Az idei évben sószóró berendezés beszerzését is terveztettem a programban, mely illeszthető és kompatibilis a meglévő erőgéphez, így pozitív támogatás esetén a síkosságmentesítési feladatokat is el tudjuk végezni 2019 és 2020 telén. Tervünk az, hogy március 1-től traktorvezetőt tovább kívánjuk foglalkoztatni. A programban 4 damilos fűkaszát is be kívánunk szerezni, hiszen a város zöldfelülete jelentős mennyiséget tesz ki. Folytatni kívánjuk a programban a térkövek gyártását is. A téli időszakban fűtés hiányában nehézkes a betonelemek gyártása, így a programban 2 hőlégbefúvó berendezését is terveztük.

 

A közfoglakoztatási bérek és járulékok, valamint a beszerzendő eszközök összege meghaladja a 90 millió Ft-ot, mely támogatás odaítélésében bízik az önkormányzat – mondta a Letenye Médiának Farkas Szilárd.