Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.07.08

Befejeződött Letenyén a termelői piac kialakítása

BEFEJEZŐDÖTT A „TERMELŐI PIAC KIALAKÍTÁSA ÉS HELYI AGRÁRLOGISZTIKAI
FEJLESZTÉSEK LETENYÉN” PROJEKT

Befejeződött a város központjában (Bajcsy- Zslinszky u. 3.) a termelői piac kialakítása, melynek mérete 5631 m2.
Több irányból jól megközelíthető, csuklópontjában van a megszokott áthaladó gyalogos forgalomnak.

A telken a piac és hűtőház üzemeltetéséhez szükséges közmű vezetékek, csatlakozási pontok lettek kiépítve. Az épületről elmondható , hogy a különböző funkciókat összevontan, az egyidejű használat lehetőségét biztosítja a lehető leggazdaságosabb módon.

letenye-termeloi-piac.jpg

Alapszerkezete egy kisfesztávú egyhajós acélvázas csarnok pontalapozással szendvicspanel köpennyel. A csarnoktér két részre van osztva ,,A Mezőgazdasági szolgáltató tér, termelői piac a benne foglalt hűtőkamrákkal, amely a kistermelők termékeinek tárolását szolgálja, egyszerű temperált tér, míg az aula a szolgáltatótér egyszerre oldhatja meg időben különválasztva a közösségi és szolgáltató funkciókat, alkalmas mezőgazdasági termelői és
kereskedelmi képzések tapasztalat- és árucserék lebonyolítására.

A csarnoképület nyugati oldalán helyezkednek el a fűtött mellékterek, vizesblokkok öltöző és iroda helyiségek. A mellékterek szintén acélvázas szendvicspanel köpenyezésű szerkezettel készültek, de a csarnoképülethez képest belső oldalon előtétfalakkal, álmennyezettel és többlethőszigeteléssel, a legkorszerűbb energetikai- és komfortigények kielégítésére.

Az épülethez csatlakozó északi és keleti napsugárzástól jobban védett oldalán szilárd burkolatú ponyvafedésű árusítóhelyek mobil vagy aljazatszerkezethez rögzített, épített kivitelben tetszőlegesen variálható árusítóhely kínálatot engednek meg a több-kevesebb termékkel érkező kistermelőknek.

A termelői piac kialakítása fedett, nyitott csarnokban könnyű szerkezettel valósult meg, melynek alapterülete 12,0x 15,0 méter. A 180 négyzetméter alapterületű fedett csarnokban 20 db telepített elárusító hely került kialakításra.
Egy árusító hely kb. 2 m2 területű lesz. Hosszú távon a piac területe lehetőséget biztosít további, fix elárusítóhelyek építésére is, amennyiben a statisztikák ezt igazolják majd.

2019.01.28-án közbeszerzési eljárás eredményeképpen a legalacsonyabb összegű ajánlatadóval megkötött vállalkozási szerződés alapján Letenye Város Önkormányzata saját forrás bevonása vált szükségessé. Az építési beruházás összköltsége: 235 887 329 Ft, így az önerő mértéke 18 901 374 Ft. A műszaki átadásra 2020.04. 30-án került sor.

A támogatás összege és intenzitása:
a Projekt elszámolható összköltségének 100%-a, de legfeljebb 216.985.955 Ft
A projekt összköltsége: 235.887.329 Ft. A piac várhatóan ősszel kerül átadásra