Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.02.26

Beavatkozó egyesületté válna a letenyei ÖTE

Február 19-én megrendezésre került a Letenye város Körzeti Tűzoltó Egyesület éves közgyűlése, amely az M7-es vendéglőbe került megrendezésre. Az eseményt megtisztelte jelenlétével és köszöntőt, a végzet munkáért köszönetet mondott Farkas Szilárd polgármester.
A közgyűlésen a 2015-ös év értékelése és a 2016-os esztendő terveinek ismertetése volt a fő téma.
Főbb napirendi pontok voltak:
- A sikeres tavalyi pályázatok, amelyek új technikai eszközökkel gyarapították az egyesületet.
-  A tavaly év folyamán végrehajtott vonulások és azok tapasztalatainak ismertetése.
- Az egyesület 2015 évi rendezvényeiről, a nemzetközi kapcsolatairól, társadalmi eseményeiről történő beszámoló.
- A 2015 év pénzügyi mérlege, 2016 éves költségvetése.
-  Az egyesület 2016 évi program és szakmai feladatok terveinek ismertetése.

 

letenye-ote-kozgyules.jpg

 

Ennél a pontnál Kovács Tibor elnök kiemelte az idei év egyik legjelentősebb célkitűzését, hiszen Letenye is önálló beavatkozó egyesületté szeretne válni 2017 év elejétől. Mit is jelent ez? Jogosan teszi fel a kérdést az olvasó. : „ Vajon átveszik az önkéntesek a hivatásosok munkáját? De ez miért jó a hivatásos tűzoltóknak? Lesz e ez olyan hatékony, mint a hivatásos állomány? …stb” Röpködnek a kérdések.
A válasz azonban egyszerű: IGEN. Mindenki jól fog ezzel járni.
Az önkéntes egyesületek eddig is csak akkor vonulhattak, ha megvoltak a megfelelő eszközeik, amelyekhez vannak megfelelően kiképzett emberek is a rajban. Ez ezen túl is így marad. Igaz több felelősséggel jár, hiszen aki ezt a kategóriát eléri, az az egyesület egyedül, hivatásos közben járás, segítség nélkül állhat helyt egy-egy veszély- vagy kárhelyzetben.
Ez azonban Letenye ÖTE-re nem ró nagyobb terhet, hiszen eddig is minden esetben, meg tudták hozni a kellő döntéseket és szakmailag helyesen hajtották végre a feladatok megoldását. Nagy segítséget nyújtva ezzel a Nagykanizsai Tűzoltóság hivatásos állománynak. Az elnök azt is kiemelte, hogy ez a presztízs és a hivatásosok munkájának megkönnyítése mellett, nagy segítség lenne ez az egyesületnek is, hisz nagyobb volumenű pályázatokat is benyújthatnának, amiből az eszközeiket folyamatosan újíthatnák, fejleszthetnék, emellett megoldódnának az egyesület fenntartási költségei is. Ezt a státuszt elérni azonban sok odaadó munka, kitartás és az tagok szorgalma szükséges.  
Emellett az éves programban olyan programok is szerepelnek, mint például Szent Flórián napi megemlékezés májusban, Zala megyei ifjúsági verseny júniusban, a Hagyományőrző vizes gyakorlat és Nemzetközi Veterán Tűzoltó verseny lebonyolítása Kistolmácson augusztusban.  Novemberben az elmaradhatatlan 20. Hagyományos Tűzoltóbál kerül megrendezésre.  Ezek csak kis momentumok az éves munkatervből.
Összegezve ez is mozgalmas évnek ígérkezik a Letenye ÖTE számára.