Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.11.22

Az országban az elsők között kezdték meg az adventi készülődést Letenyén

Pénteken már megkezdődött a város adventi koszorújának fenyőágakkal borítása. A munkavégzést a rendvédelmi szervekkel is egyeztettem a tegnapi és a mai nap vonatkozásában. Igaz, egy héttel Advent első vasárnapja előtt vagyunk, de nem tudjuk, mit tartogat a járványhelyzet, a megbetegedések száma és új jogszabályok megjelenése, esetleges további szigorítások bevezetése a jövő hétre.

Délelőtt Tamás Tamás bizottsági tag és munkatársai, valamint Kátai Tibor közreműködésével a fenyőfa szállítása és a város központjában való elhelyezése is sikerrel megtörtént. Köszönöm munkájukat!

 

letenye-advent-2020-1.jpg

letenye-advent-2020-2.jpg

letenye-advent-2020-3.jpg

 

A Letenyéért Közéleti Egyesület lelkes csapatával, az önkéntesekkel, Gerák Zoltánné önkormányzati képviselővel és a közfoglalkoztatottak közreműködésével szombat délután a város adventi koszorúját díszítettük fel, majd ezt követően a Letenye központjában felállított fenyőfát és a szökőkútra helyezett angyalka palástját öltöztettük fel.

Ebben az évben az adventi koszorú domináns színei a lila és fehér,  a városi karácsonyfáé pedig a fehér és arany színek, mindezt meleg fényű égősorokkal tarkítva. Munkánk közben az ellátmányról a TUTIKA ABC gondoskodott, melyet ezúton köszönök meg Bicskei Gyuláné Cilinek! Kellemes hangulatban, nagyon jó csapatkohézióval végeztük az előttünk álló feladatokat a hideg időben, s közben meglátogatott minket az egyik televízió operatőre is, akinek interjút is adtunk az közéleti egyesület elnökével.

A városi kandeláber díszeket november 25-én telepítik az E.ON szakemberei, így Advent első vasárnapjára már minden adott lesz az időszak megkezdéséhez.
Ebben az évben a közösségi gyertyagyújtások és az adventi vásárok az új koronavírus járványhelyzet miatt sajnos elmaradnak, de bízom abban, hogy jövőre ismét együtt lehetünk és közösen készülhetünk Szent Karácsony ünnepére!
Tudjuk, az idei Karácsony kicsit más lesz.

Remélem ebben az évben még nagyobb szerepet kap a család, a szeretet, s több időt tölthetünk családtagjainkkal, közben beszélgethetünk és a rohanó világ zaja pedig szépen, lassan elcsendesedik körülöttünk - tájékoztatott Facebook oldalán Farkas Szilárd letenyei polgármester.

 

letenye-advent-2020-4.jpg

letenye-advent-2020-5.jpg

letenye-advent-2020-6.jpg