Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.08.23

Az idei évben megnyílik a letenyei Látogatóközpont

Az Eco Bridge című projekt keretében megkezdődött az Öko Központ kialakítása Letenyén a Kárpáti utcában. A meglévő épület felújítását és átalakítását tartalmazza a műszaki tervdokumentáció: teljes tető és kéménycsere, szigetelés, színezés, választófalak bontása és építése, teljes belső burkolat cseréje, fűtési és villamossági rendszer teljes korszerűsítése, külső térkövezés, kerítés kialakítása és könnyűszerkezetes garázs kiépítése.

letenye-latogatokozpont-2022.jpg

A látogatóközpont nagy hangsúlyt fektet, hogy felhívja az érdeklődők figyelmét a madárállomány élőhelyeinek a megvédésére és a természet adta értékek megóvására továbbá megtekinthető lesz a vidék madár állománya. Az építési beruházáson túl nagy értékű eszközbeszerzés is folyik a projekt megvalósítása során, melyek hozzájárulnak a látogatóközpont színesítéséhez.

A bontási és építési munkálatok várhatóan az ősz folyamán fejeződnek be és az új Látogatóközpont egy ünnepélyes ceremóniával nyitja meg kapuit. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött lesz, melyre minden érdeklődött szeretettel lát az önkormányzat.

letenye-latogatokozpont-2022-2.jpg

A Központ átadása után különböző gyerekprogramok is megrendezésre kerülnek a projekt keretében, melyeknek a központi témája a fenntarthatóság, természetvédelem, madártan és környezeti ismeretek lesznek.

További információkért kövesse a projekt Facebook oldalát. Eco Bridge Hungary

huhr_logo_hu-2022.jpg

huhr_slogan_hu.jpg

interreg_logo_hu.jpg

eco-bridge-logo-2022.jpg