Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.06.17

Az egykori letenyei, tótszentmártoni Németh Károly esperes, plébános, kanonok úrról

Németh Károly atya a Toronyi Plébánia templomaiba látogatott és találkozott a hívekkel  június 11-én, szombat este Bucsuban, vasárnap Dozmaton, Toronyban és Sében járt vendégségben Németh Károly, az Szombathelyi Egyházmegye nyugállományban lévő lelkipásztora.

 

letenye-nemeth-karoly-esperes.jpg


Németh Károly atya a Toronyi Plébánia templomaiba látogatott és találkozott a hívekkelMásfél éves betegeskedéséből felépülve, Istennek a gyógyulásáért, a híveknek és Dr. Perger Gyula plébános atyának a sok imádságért jött „haza” hálát adni. Haza, hiszen kisegítőként szolgált éveken keresztül a plébánia területén.  

 

letenye-nemeth-karoly-esperes-1.jpg

 

Szentbeszédében utalt a plébánián általa látott, a plébános és a hívek közös munkájának gyümölcseire, a fejlődés és a szépítési beavatkozások mindenütt látható nyomaira.

Németh Károly atya a Toronyi Plébánia templomaiba látogatott és találkozott a hívekkel. Végül szentbeszédében kitért Szent Márton születésének évfordulója kapcsán meghirdetett sok-sok rendezvényre. Kiemelve „a felemelő szeretet”, a püspök atya által kijelölt jelmondat fontosságát.

 

letenye-nemeth-karoly-esperes-2.jpg

 

A szentmise végén minden községben a hívek kézfogással fejezték ki örömüket, hogy másfél év után újra találkozhattak Károly atyával.

(Szöveg: Magyar Ákos – Fotó: Gál Sándor és Hoós Flórián. Forrás: MARTINUS)