Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.07.03

Az egészségügy dolgozóit köszöntötték Letenyén

Semmelweis Ignácra, az "anyák megmentőjére" emlékeztek június 30-án (pénteken) Letenyén, mely egyben a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe is.
Az általános iskola étkezdéjében tartott program során Mikóné Farkas Ildikó képviselő egy kedves novella részlettel és Fülöp Lászlóné Irénke néni verssel, a letenyei óvodások pedig az aktualitáshoz kapcsolódó műsorral kedveskedtek a megjelenteknek.

 

letenye-semmelweis-nap-2017-1.jpg

(Az ünnepelt egészségügyi dolgozók egy csoportja és Farkas Szilárd polgármester. Első sor b2. Mikóné Farkas Ildikó képviselő)


Ünnepi köszöntőjében Farkas Szilárd polgármester kiemelte, az egészségügyben dolgozók a nehéz körülmények között is reményt, támaszt és hitet adnak a segítségért folyamodóknak. Sokszor egy támogató, megértő tekintet többet ér minden más gyógymódnál. A folyamatos helytállás, kitartás, együttérzés és mosoly nélkül az egészségügyi ellátó rendszer csak silány, lelketlen „nagyüzem”.
- Orvosként, gyógyszerészként, mentésben résztvevőként, asszisztensként, ápolóként vagy védőnőként napról napra, évről évre mérhetetlen fizikai és lelki erőről tesznek tanúbizonyságot az egészségügyben dolgozók, amiért százszorosan járnak a köszönő szavak.
Legyenek hálásak azért, hogy a sors ilyen szép hivatást adott: minden nap nyújthatnak valamit embertársainknak, akiknek hálás mosolya újból és újból feledteti problémáikat - mondta a letenyei városvezető.

 

letenye-semmelweis-nap-2017.jpg

(Farkas Szilárd polgármester és Balassáné Horváth Erzsébet az oklevéllel)


Az ünnepségen Balassáné Horváth Erzsébetnek munkájáért elismerő oklevelet adott át Farkas Szilárd. Balassáné Erzsi 1989 óta dolgozott Letenyén, s igazi közösségi emberként gyűjtötte egy csokorba az egészségházban dolgozó asszisztenseket, ezen hosszú munka után ment nyugdíjba. Munkájában, hivatásában a szolgálat és az empátia került előtérbe - hangzott el a megemlékezésen.