Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.07.23

Az Anyák megmentőjére emlékeztek Letenyén

Július 8-án Semmelweis Ignác Fülöp professzorra, az "anyák megmentőjére" emlékeztek Letenyén és köszöntötték az egészségügyben dolgozókat.

A rendezvényt megtisztelte Dr. Marada Györgyi, a Kanizsai Dorottya Kórház orvos-igazgatója és Váriné Andróczi Piroska, a Kanizsai Dorottya Kórház ápolási igazgatója, valamint társközségeink polgármesterei.

letenye-semmelweis-nap-2019-1.jpg

letenye-semmelweis-nap-2019-0.jpg

(A rendezvényen Farkas Szilárd letenyei polgármester köszöntötte az egészségügyben dolgozókat)

Mikóné Farkas Ildikó önkormányzati képviselő bevezető gondolataiban elmondta, a mai nap nemcsak arra kínál alkalmat, hogy megemlékezzünk az anyák megmentőjéről, hanem arra is, hogy a kiváló orvos példája nyomán tisztelegjünk az ágazatban dolgozók előtt, akik városunkban az egészségügy területén végeznek áldozatos, kitartó tevékenységet.

letenye-semmelweis-nap-2019-2.jpg

Farkas Szilárd letenyei polgármester köszöntő beszédében kiemelte, a magyar egészségügy napján nem csak megemlékezésekkel ünnepli országunk, kis közösségünk az „anyák megmentőjének” immár 201. születésnapját, hanem az egészségügyben dolgozóknak e napon köszönjük meg áldozatos, egész éves fáradhatatlan munkájukat, mint ahogy ma mi is tesszük ezt. A folyamatos helytállásuk, együttérzésük és mosolyuk nélkül az egészségügyi ellátó rendszer csak silány, lelketlen, szürke „gépezet” lenne. Orvosként, asszisztensként, ápolóként vagy védőnőként napról napra, évről évre mérhetetlen fizikai és lelki erőről tesznek tanúbizonyságot, amiért százszorosan járnak a köszönő szavak.

letenye-semmelweis-nap-2019-3.jpg

A rendezvényen Horváth Pálma és Gazda Zoltán versekkel kedveskedtek a jelenlévő ünnepeltek részére, majd a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola növendéke, Simonka Zsófia és Lukács Adrienn tanárnő adtak elő közösen nagyszerű duettet. Muik Dávid tanár úr felkészítésével a művészeti intézmény tanulói, Horváth Katica-Pál Marcell, valamint Kovács Borbála-Gresa Soma páros adtak elő színvonalas táncprodukciókat.

Somogyi András alpolgármester pohárköszöntőjében méltatta az ünnep és e jeles alkalom fontosságát, majd köszöntő gondolatai követően finom vacsorával kedveskedtünk a meghívott vendégeknek.

A köszönet szavain túl a hölgyeknek egy-egy szál virággal, az uraknak pedig egy-egy város borával köszönték meg áldozatos munkájukat. Minden meghívott vendég részére kis ajándékcsomag is átnyújtásra került az ünnep és megemlékezés alkalmából, melyet egy helyi cég ajánlott fel.