Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.11.19

Avatják az Egészségházat és az új hidakat Letenyén

A csütörtöki letenyei testületi ülés során Farkas Szilárd polgármester többek között szólt arról, hogy a szeptember közepén a migránshelyzet miatt Letenyére vezényelt katonák közül már csak a hadtáp van jelen a kisvárosban. Azokat az önkormányzati ingatlanokat, ahol a Magyar Honvédség egyenruhásait szállásolták el továbbra is fenntartják, ugyanis elképzelhető, hogy ismét katonai egységeket vezényelnek Letenyére.

 

letenye-beke-utca-hid.jpg

(Az új Béci patak híd Letenyén a Béke utcánál)

 

A felújított Kárpáti utcai Egészségházban minden rendelés működik, az avató ünnepségre a tervek szerint december 4-én kerül sor. A Béke utcában helyreállításra kerültek az íves, faszerkezetű gyalogos hidak, melyek a tavalyi szeptember 13-i heves áradások miatt semmisültek meg. Az új, megemelt építményeket már örömmel használják a városlakók.

Városunkban folyamatban van az Öreg hegyi út felújítása és - az időjárás függvényében - még az idén sor kerülhet a Szent Imre herceg, a Béke és a Kolozsvári utcák kátyúzására. Elkezdődött a letenyei hulladéklerakó II. ütemű rekultivációja, a nehézgépjárművek intenzív közlekedése miatt kérem a lakosság szíves türelmét. A vállalkozó az esetlegesen okozott károkat felszámolja és a helyreállítást is megkezdi - mondta többek között a polgármester.

A szociális célú tűzifa pályázaton Letenye több mint 2,5 milliós belügyminisztériumi támogatást nyert el, melyből 156 erdei köbméter minőségi fát vásárol a Zalaerdő ZRT-től. A lakosság a tűzifát legkésőbb december 4-ig a hivatalban átvehető formanyomtatványon igényelheti.

A soros testületi ülésen szó volt még az önkormányzati lakások lakbéréről, a Letenyei Család és Gyermekjóléti Központ létrehozásáról valamint Letenye, a Kastélypark és Séta tér térvilágítási elektromos munkáira tett ajánlatok jóváhagyásáról is.