Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.05.28

Átadták Letenye megújult játszóterét

Vasárnap délután a Gyermeknapon ünnepélyes keretek között adták át Letenye megújult játszóterét.
Az új játszótér megépítése a „Zöld város kialakítása Letenyén” projektnevet viselő, terület- és településfejlesztési operatív programból valósult meg, hazai és európai uniós támogatással - mondta az avató ünnepségen Farkas Szilárd polgármester.

letenye-jatszoter-2019.jpg

A 200 milliós kisvárosi projekt tavaly kezdődött, melynek egyik eleme a játszótér megújítása. A kastélypark melletti játszótér elemei már nem voltak szabványosak, néhány játék használhatatlanná vált, így nagyon is időszerű volt a korszerűsítés.

Az újjá varázsolt játszótéren hatszögletű hintát, játszótornyot, drótkötélpályát, homokozót, a sasfészek nevet viselő mászókát, mérleghintákat és egy íves hidat egyensúlyozó oszlopokkal vehettek birtokba az apróságok.
A megkezdett városrehabilitációs program tovább folytatódik, hiszen a korábban elhasználódott és lebontott fahíd helyett Mesehíd néven új műtárgy épül a játszótér mellett a Béci-patak felett, hamarosan átadják az óvoda mellett készülő parkot és sétányt is - mondta a városvezető.

A megújult letenyei játszótér jelképes átadásán jelen voltak Letenye választott képviselői, majd a játékokat rövid időn belül használatba is vették a gyerekek.