Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.06.03

Aranydiploma a letenyei tanárnak

Pénteken délelőtt a letenyei városházán Farkas Szilárd polgármestertől aranydiplomáját vehette át Tóth László nyugalmazott tanító, tanár.

Tóth László 1968-ban vette át tanítói oklevelét a Felsőfokú Tanítóképző Intézetben. 1973-ban a pécsi Tanárképző Főiskola levelező tagozatán mezőgazdasági ismeretek és gyakorlatok szakán általános iskolai tanári diplomát szerzett.

1963. áprilisától Muraszemenyén, 1963. szeptemberétől Semjénházán az általános iskolában képesítés nélküli nevelőként dolgozott.

letenye-toth-laszlo-tanar-aranydiploma.jpg

(B-j- Farkas Szilárd polgármester, Tóth László, Tóth Lászlóné, Mikóné Farkas Ildikó)

1975-ben a körzetesítés miatt a tótszerdahelyi általános iskolában folytatta oktató, nevelő munkáját. 1982-től Letenyén, az Általános Iskola és Diákotthonban tanított.

Tanulmányi, sport és kulturális téren a gyermekek versenyekre való felkészítésében is részt vett, nyaranta rendszeresen táboroztatott. Munkájáért több elismerésben is részesítették, 1987-ben "Kiváló munkáért", 2000-ben "Gyermekekért érdemérem" kitüntetést nyújtottak át részére.

Letenye Város Képviselő-testülete nevében jó erőt és egészséget kívánva elismerését fejezte ki Tanár Úrnak a polgármester.
A város Humán és Ügyrendi Bizottsága nevében Mikóné Farkas Ildikó köszöntötte Tanár Urat, visszaemlékezve az intézményben egykor folyó közös pedagógusi munkára is.