Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.03.14

Arany János emlékév Letenyén

A március 24-ig tartó V. Hóvirág Tavaszi Művészeti Fesztivál keretén belül hétfőn délután az Arany János emlékévhez kapcsolódva a letenyei Fáklya Művelődési Házban nyílt meg az Andrássy Gyula Általános Iskola tanulói által készített alkotásokból a diák-rajzpályázat.
Dömők József a kulturális intézmény igazgatója honlapunknak elmondta, a fesztiválba a fiatalabb korosztály is be kívánták vonni így kerültek a programba meseelőadások, gyerek koncertek és a rajzpályázat is. Az Arany János emlékév kapcsán a művelődési ház rajzpályázatot hirdetett az iskolában, amelyben az oktatási intézmény vezetése jó partner volt. Elsőtől-nyolcadik évfolyamig négy témakörben készíthettek rajzokat a gyerekek.
A témák az alsósoknak az Arany Lacinak és a Fülemile, míg a felsősöknek a Toldi elbeszélő költemény valamint a Walesi bárdok volt. A pályázatra több mint száz rajz érkezett be, a zsűri elnöke a letenyei Szabó Katalin grafikus, festőművész volt.
Első helyezettek lettek: Somogyi Bence 1.a, Tóth Rozina 2.b, Kiss-Pataki Hédi 3.b, Bedő Milán 4.a, Marton Klaudia 5.a, Orsós Veronika 6.b, Filó Júlia 7.a, Fitos Gergő és Orsós Sándor 8.b. A díjazottak emléklapot és ajándékot kaptak, a kiállítás a művelődési első emeletén március végéig tekinthető meg.

 

letenye-muvelodesi-haz-rajzverseny.jpg

(b-j) Dömők József igazgató, Szabó Katalin a zsűri elnöke, Kocsis Dia felkészítő rajztanár, Martonné Várhidi Erika iskolaigazgató-helyettes és az első helyezést elért letenyei tanulók.)