Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.10.16

Árad a Mura Letenyénél

Árhullám alakult ki a Mura folyón a múlt hét vége óta tartó intenzív esőzések miatt - tájékoztatta a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság pénteken az MTI-t.
Szimandel Dezső központi védelemvezető-helyettes közölte: a vízgyűjtő területeken lehullott, jelentős mennyiségű csapadék hatására a Mura szlovéniai szakaszán árhullám alakult ki. A számítások szerint a horvátországi Muraszerdahelynél várhatóan péntek éjféltől tetőzik a folyó.

 

mura-arviz.jpg


Magyarországon, Letenyénél a Mura péntek reggelre már szintén intenzíven áradt. A folyó vízgyűjtő mellékfolyásain nem jelentős, fél és egy méter közötti vízszintemelkedések alakultak ki.
Az igazgatóság központjában folyamatos árvízi ügyelet működik, az érintett települések polgármestereit értesítették a kialakult és a várható helyzetről.

A gátőrök és a műszaki szakemberek a helyszíneken folyamatosan figyelik a vízfolyásokat és az árvízvédelmi műtárgyakat, ha szükséges, akkor lezárják a zsilipeket, és felkészültek a szivattyúzásra is - közölte a vízügyi szakember.
Az utóbbi napok intenzív esőzései miatt áradás kezdődött Vas megyében a Rába folyón is. MTI