Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.05.31

Anyailag támogatja a csecsemők rotavírus elleni védőoltását a letenyei önkormányzat

Farkas Szilárd városvezető arról tájékoztatta honlapunkat, hogy Letenye Város Képviselő-testülete 12/2021. (V. 17.) számú önkormányzati rendeletében szabályozta a Letenyén lakcímmel rendelkező és életvitelszerűen a településen élő 6-24 hetes csecsemők rotavírus elleni védőoltásának támogatását.

A rendelet kidolgozásában a város alpolgármestere, Mikóné Farkas Ildikó is részt vállalt, és lefolytatta az előzetes egyeztetéseket Dr. Nagy Márton házi gyermekorvossal.

letenye-egeszseghaz-2019.jpg

(A letenyei egészségház)

A rendeletben foglaltak szerint Letenye Város Önkormányzata pénzbeli támogatásként biztosítja a 6-24 hetes gyermekek részére a rotavírus elleni védőoltásának, a kettő részoltásból álló oltássorozat esetén a második vakcina vételárának 100%-át, vagy a három részoltásból álló oltássorozat esetén a második és harmadik vakcina vételárának 100%-át. A támogatás utófinanszírozott, melyet igazolni szükséges – vetítette előre a polgármester.

A támogatás május 20-ától formanyomtatványon igényelhető a Letenyei Közös Önkormányzati Hivatal II. emelet 1. számú irodájában. Érdeklődni ügyfélfogadási időben, személyesen Kovácsné Varga Katalin ügyintézőnél, telefonon pedig a 93/544-983-as telefonszámon lehet. További tájékoztatás a házi gyermekorvostól és a védőnőtől is kérhető.