Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.08.09

Aktívak a letenyei polgárőrök

A 38 fővel működő Letenyei Polgárőrség nemrég kapott egy 6 éves, használt rendőrautót, amellyel a korábbi Suzukit cserélték le. Varga Ferenccel a civil szervezet elnökével és Gregorovics József gazdasági vezetővel váltottunk szót a minap.

letenye-polgarorseg-2018-1.jpg

(B-j) Gregorovics József és Varga Ferenc a rendőrségtől kapott polgárőr autóval)

- Letenye  bel- és külterületén végezzük járőrözési feladatainkat, mindig páros szolgálatban autóval vagy gyalogosan átlagosan 3-5 órában - kezdte Varga Ferenc.
A zártkerteket, hegyeket is bejárjuk és a rendőrség vagy az önkormányzat kérésére is dolgozunk, részt vettünk eltűnt személy keresésében is. Forgalombiztosítási feladatokat is végzünk, például most az idei Mura Menti Napokon segítjük a rendezvény sikeres és zavartalan lebonyolítását. Célunk minden esetben a megelőzés.
A rendőrséggel kiváló a kapcsolatunk, amikor szólnak segítünk és minden szolgálatunk megkezdése előtt bejelentkezünk náluk, velük kérésükre közös szolgálatokat is ellátunk - fogalmazott Varga Ferenc.

letenye-polgarorseg-2018-2.jpg

(B-j. Kuzma Armand és Szummer Péter letenyei polgárőrök a kistolmácsi falunapon)

- Nemrég egy 6 éves Opel Astrát vehettünk birtokunkba, amelyet a rendőrségtől kaptunk - vette át a szót Gregorovics József gazdasági vezető. Fő támogatónk az önkormányzat vannak sikeres pályázataink is, anyagilag segíti munkánkat a Belügyminisztérium valamint az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ). Milliós költségvetésünk nincs, a támogatásokból el tudjuk látni feladatainkat - mondta Gregorovics József.

A letenyei polgárőrök a múlt hónapban Kistolmácson megrendezett falunapon is jelen voltak. A letenyeiek a határmentiségre tekintettel tagjai lettek az OPSZ Határvédelmi Tagozatának, amely a migrációs helyzetkor alakult meg, de szerencsére ez irányú feladatokat eddig még nem kellett ellátniuk.

- Miért lesz valaki polgárőr?

Így tudnak valamit önkéntesen, a közösségükért, a közbiztonságért tenni. Munkájuknak is köszönhetően megszűntek Letenyén a házalások, a terménylopások már nem jellemzőek, ha csak ennyit sikerült elérni, már az is megérte - hallottuk a letenyei polgárőrség vezetőitől.