Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.01.06

Ajándékcsomaggal köszönte meg a munkát a letenyei polgármester

Szilvesztert követően, az újév első napjaiban egy-egy ajándékcsomaggal és néhány gesztus értékű kisebb ajándékkal köszönte meg Farkas Szilárd, Letenye polgármestere a szolgálatban lévő hivatásos mentésügyi, egészségügyi, valamint kármentési feladatokat ellátó szervek 2020. évben végzett kimagasló és hősies munkáját és kívánt részükre egészségben bővelkedő új esztendőt!

letenye-mentok-2021.jpg

(A letenyei mentőállomáson szilveszterkor dolgozók is ajándékcsomagot vehettek át a polgármestertől)

letenye-orvosi-ugyelet-2021.jpg

(A letenyei orvosi ügyeleten éppen egy Szigetvárról érkezett doktor ügyelt)

Farkas Szilárd elmondta: a rendvédelmi szervek részére és az önkéntes tűzoltó egyesületek munkáját pedig január közepén köszöni meg a polgármester. A település első embere azt is kihangsúlyozta, 2020 nem volt egyszerű év, minden nap adott munkát a mentésügyi, egészségügyi, kármentesítési feladatokat ellátó hivatásos és önkéntes állomány részére. A város önkormányzata is többször vette igénybe segítségüket, akár úttisztításban, heves esőzést megelőzően homokzsákok kihelyezésében, vagy éppen veszélyes fák kivágásában.

A pandémia további feladatot adott mindannyiunk számára, de az összefogás, a higgadtság, a türelem és empátia, valamint az együttműködés eredményre vezetett – tette hozzá végül a letenyei városvezető, aki elmondta azt is, hogy 2020-ban a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe, a Semmelweis-napi megemlékezés vagy a szociális dolgozók ünnepe is elmaradt, de a köszönet és a jelképes ajándék így is eljutott a mindennapi hősökhöz.