Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.12.04

Agresszív notórius zaklató Letenyén

A többszörös visszaesőnek minősülő  letenyei  49 éves férfi 2011-ben  ismerkedett meg  egy nővel, akivel 2012-13 években együtt is élt annak letenyei lakásában.  A férfi italozó életmódja, agresszív viselkedése miatt többször alakult ki közöttük - rendőrségi beavatkozást is igénylő - tettlegességig fajuló konfliktus.
A férfit  zaklatás bűntette miatt a Nagykanizsai Járásbíróság szabadságvesztés büntetésre ítélte. Időközben magánlaksértés bűntette és más bűncselekmények miatt újabb szabadságvesztés büntetéssel záruló büntetőeljárások fejeződtek be a nő sérelmére  elkövetett bűncselekmények miatt.

zaklatas.jpg

(A fotó illusztráció)

A férfi szabadulását követően 2017 májusában ismét visszaköltözött a sértetthez, akinek azt állította, hogy megváltozott és a továbbiakban nem lesz gond a viselkedésével.
Az alkohol okozta szenvedélybetegsége miatt korábban már többször pszichiátrián kezelt férfi azonban ezt követően sem hagyott fel az alkoholizálással, és ittas állapotban több alkalommal is veszekedést kezdeményezett, melynek során a sértettet 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva bántalmazta is.  A sértett a bántalmazások miatt külön eljárást nem kezdeményezett, de a férfit   erőszakos viselkedése miatt már 2017 júniusában távozásra szólította fel, aki ennek  nem tett eleget, sőt a sértettet többször életveszélyesen is megfenyegette.  

2018. március 22-én a férfi ismét nagyobb mennyiségben fogyasztott alkoholt, majd azzal kezdte fenyegetni a sértettet, hogy megöli. A nő a férfitől való félelmében az éjszakát a lakása előszobájában töltötte, miközben a férfi üvöltözve tovább fenyegetőzött. Hajnalban a férfi az általa használt szobába rendelte a sértettet, miközben azt üvöltötte, hogy „te ringyó, hol van a borom?!” Ezt követően a sértett elé állva megragadta a haját és a földre rántotta, majd kétszer a hasán és a jobb combján megrúgta a földön fekvő sértettet.

A nő  ezt követően kimenekült a házból és egy éppen arra járó, munkába igyekvő ismerősétől segítséget kérve, telefonon értesítette a rendőrséget a történtekről. A férfi még a kihívott  rendőrök jelenlétében is azzal fenyegette a sértettet, hogy késsel elvágja a nyakát, a kését belemártja és megöli.

A rendőrségről való szabadon bocsátását követően nyomban visszatért a sértett lakóhelyére, és a nőt  ismét fenyegetni kezdte, hogy : „elvágom egy késsel a torkodat, te mocskos k…a, végzek veled, megöllek téged, majd a volt feleségemet is felkeresem utánad és azzal is végzek!” A fenyegetések a sértettben komoly félelmet keltettek, ezért másnap reggel 10 óra 20 perc körüli időben a település egyik nyilvános telefonfülkéjéből ismét bejelentést tett a rendőrségre, és kérte a férfi eltávolítását. A férfit a rendőrök még aznap elfogták, de délután már szabadlábra került.  

Ezt követően a férfi ismét megjelent a sértett lakóingatlanánál, ahol a bevásárlásból haza érkező nő hiába kérte tőle, hogy menjen el. A férfi  ennek során kijelentette, hogy „nem megyek el te ribanc, meg kell varrnom a táskámat, meg a nadrágomat, nincs albérlet, nem megyek sehová!” A sértett a nála lévő bevásárlókocsit betolta az udvarra, majd elindult a lakóháza bejárati ajtaja felé, miközben folyamatosan arra figyelmeztette az ekkor még utcai kisajtóban álló férfit, hogy menjen el, mert ellenkező esetben kihívja a rendőrséget. Ezt követően a nő a bejárati ajtót kinyitva belépett a lakóházába, azonban a férfi az egyik lábával belépett a bejárati ajtó mellé, így a gyenge fizikumú, egészségügyi problémákkal küzdő sértett az ajtót nem tudta becsukni.

Majd ezt követően a férfi  a sértett tiltakozása és akarata ellenére bement a házba a korábban használt szobájába és onnan nem volt hajlandó távozni.  A nő emiatt 2018. március 24.-én  ismét rendőri intézkedést kért. A kiérkező rendőrök az ingatlan bejárati ajtaja előtt lévő zárt teraszon találták az  ingerült férfit, aki felszólítás ellenére sem volt hajlandó távozni,  ezért ismét előállították a rendőrségre.
A férfi  2018. augusztus 12.-én  éjjel ittas állapotban, a sértett akarata és az ezt megelőzően éjfél előtt vele szemben foganatosított rendőri igazoltatás és a sértett lakóháza elől való elküldése ellenére, az előszobából nyíló konyhaajtó berúgásával behatolt a nő lakóházába. A sértettet felindult állapotban szidalmazta, fenyegette, hogy „szét leszel b…..a, utána meg megöllek”.

A férfivel  szemben a Zalaegerszegi Járásbíróság  3 hónapi  időtartamra távoltartást rendelt el.
A férfi  azonban a vele szemben elrendelt kényszerintézkedés ellenére 2018. október 07.-én  délután ittas állapotban megjelent  a nő lakásánál, és a sértett akarata és távozásra való felszólítása ellenére bement a sértett tulajdonát képező lakóházba, és amelynek elhagyására önként nem volt hajlandó.

A nő ekkor ismét rendőri segítséget kért. A rendőrjárőrök igazoltatták az ekkor még mindig a  lakóingatlanban tartózkodó terheltet. A rendőri intézkedéssel szemben fizikai ellenállást tanúsító férfit előállították a rendőrőrsre, és a távoltartás szabályainak megszegése miatt 50.000 Forint rendbírságot szabtak ki.

Ilyen előzmények után a férfi  2018. november 03-án este ismét megjelent – a betegként ágyban  fekvő  nő-  lakhelyén, ahol előbb az utcakapuban állva, ingerült állapotban fenyegetőzve, azt kiabálta a sértettnek, „te ringyó, te rendőr f….szopó engedj be, ha bemegyek megöllek!”, majd elindult a ház bejárata felé, ahol  berúgta a belső bejárati ajtót. A sértett a lakóház illemhelyiségébe menekült és a férfi  bejutásának megakadályozása érdekében nekitámaszkodott az ott lévő ajtónak, miközben telefonon értesítette a történtekről a rendőrséget. A helyszínre kiérkező rendőrjárőrök a férfit  a lakás utcafront felé néző szobájában vonták intézkedés alá. A férfi  jelenleg letartóztatásban van.
A Nagykanizsai  Járási Ügyészség  a férfival – mint többszörös visszaesővel -  szemben zaklatás vétsége és más bűncselekmények miatt  emelt vádat a  Nagykanizsai  Járásbíróságon - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.