Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.11.28

Adventi hangulatban Letenye

Farkas Szilárd polgármester közösségi oldalán osztotta meg köszönetnyilvánítását az adventi hangulat megteremtéséért és az ismételt összefogásért annak érdekében, hogy megteremtsék az adventi hangulatot a városban.

A dekoráció elkészítését megelőzően, november közepén megbeszélést tartottak a letenyei városházán, ahol a polgármester mellett Mikóné Farkas Ildikó alpolgármester, Dömők József, a Fáklya Művelődési Ház könyvtár igazgatója és Ráczné Lánczok Zsuzsanna, a Letenyéért Közéleti Egyesület elnöke vettek részt. Néhány nappal Advent első vasárnapja előtt felöltöztetésre került a város ünnepi koszorúja és a város karácsonyfája, melyhez szükséges fenyőgallyakat és fenyőfát Biró László önkormányzati képviselő ajánlotta fel.

letenye-adventi-koszoru.jpg

A város adventi koszorújának fémkeretét a díszítést megelőzően a közfoglalkoztatottak már tavaly lefestették, olyan állapotba hozták, amely lehetővé tette a dekoráció megfelelő elkészítését. A munkálatokban a Letenyéért Közéleti Egyesület tagjai és helyi önkéntesek működtek közre. Idén az ezüst és a natúr színek dominálnak a városi adventi koszorún. Az koszorúra helyezett LED-es gyertyákat Bedő Tibor, helyi vállalkozó telepítette.

A fenyőfa kivágásában és szállításában Papp Zoltán vállalkozó és munkatársai vettek részt, a feldíszítésben pedig a Letenyéért Közéleti Egyesület lelkes csapata. A város karácsonyfája idén színesbe öltözött. A főtéren lévő szökőkutat pedig az önkormányzat tulajdonában lévő ÉKKÖV Kft. dolgozói fedték be, megteremtve ezzel a gyermekek részére a vidám és színes karácsonyi hangulatot.

letenye-varos-karacsonyfaja-2022.jpg

A Betlehem elkészítését Timár Zoltán, Timár József, Dömők József és Farkas Sándor vállalták el, Advent negyedik vasárnapja előtti napokban, melyhez a fenyőágakat és fenyőfákat Biró László önkormányzati képviselő ajánlotta fel – mondta el lapunknak Farkas Szilárd. Valamennyi segítőnek, közreműködőnek nagyrabecsülésemet és köszönetemet fejezem ki, akik bármely módon hozzájárultak ahhoz, hogy az Advent és Karácsony meghitt legyen ebben a válsággal érintett időszakban – fejezte be gondolatait a polgármester.