Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.03.10

A Zala megyei kormánymegbízott közleménye a Letenyei Járás munkaügyi hivatalának átszervezésével kapcsolatban

"Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselőjének március 5-ei sajtótájékoztatóján elhangzottakra válaszul Rigó Csaba kormánymegbízott az alábbiakról tájékoztatja a zalai polgárokat.

Sajnálatosnak tartom, hogy Teleki László képviselő úr máshogyan értelmezi azokat a változásokat, amelyek a szociális feladatok ellátását, valamint az államreform keretében megvalósuló szerkezeti átalakításokat érintik. Képviselő úr a rendszeres szociális segély eddigi rendszerének megszűnéséről beszél, arra utalva, hogy egymillió ember életét teszik ezzel reménytelenebbé.

 

rigo-csaba-zala-megyei-kormanymegbizott.jpg

 

Szeretném pontosítani, éppen a szociális biztonság erősítését szolgálja, hogy márciustól két helyről kérhetnek az érintettek támogatást: a jövedelemkompenzációs keret elosztásáról a járások, a kiadáskompenzáló támogatásokról - mint például a lakásrezsi kiegészítése - a helyi önkormányzatok döntenek. A pénzbeli ellátási formák közül a foglalkoztatást helyettesítő támogatás (FHT) megmarad, az eddigi „rendszeres szociális segély” azonban megszűnik, és helyette bevezetésre kerül az „egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás”. Nyomatékosítanám, hogy a rászorulók továbbra sem maradnak ellátás nélkül. A kormányhivatal kiemelt figyelmet fordított a változásokkal kapcsolatos tájékoztatásra.

 

A belső integrációval kapcsolatban április 1-től, az államreform célkítűzései mentén haladva a kormányzat arra törekszik, hogy az államigazgatás hatékonyan és gazdaságosan működjön. Az állampolgárok elsődleges érdekeit szem előtt tartva hoztuk létre a járásokat, hogy az ügyintézés minél egyszerűbb legyen számukra. Meglepő, hogy egyesek megkérdőjelezik Letenye járási székhely funkcióját és a térségben betöltött szerepét, miután kormánymegbízottként kiálltam és kiállok azért, hogy Zalában 6 járás legyen és a Letenyei Járás, Letenye székhellyel önálló járásként működjön. A járás megszüntetése 2013. január 1 óta sosem merült fel! Letenyén a foglalkoztatási feladatok ellátása az államreform után is maradéktalanul biztosított. Mindez az adófizetőknek (ideértve a letenyeieket is!) kevesebb pénzébe fog kerülni, mivel 4 kormánytisztviselő irányítása nem igényel még egy magasabb bérű osztályvezető foglalkoztatását! Ezentúl az ügyfelek rendelkezésére álló  5 ügyintéző kolléga továbbra is Letenyén végzi munkáját. A 2015. április 1-től bekövetkező szervezeti változás semmilyen módon sem fogja negatívan befolyásolni a letenyei munkát."

 

Rigó Csaba kormánymegbízott, Zala Megyei Kormányhivatal. 2015. március 9.

(Forrás: Zala Megyei Kormányhivatal. )