Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.03.02

A vállakozók nélkül nem megy - hangzott el a letenyei fórumon

Február 27-én (pénteken) első alkalommal rendeztek vállalkozói fórumot a Letenyén. A rendszeres fórumok megrendezését a polgármester programja is tartalmazta. A művelődési házban (FMHK) tartott, érdeklődéssel kísért eszmecserét Farkas Szilárd polgármester a bizalom, a partnerség és az eredményesség jegyében nyitotta meg, ugyanakkor köszöntőjében ismertette a kisváros 2015. évi fejlesztési elképzeléseit is.

 

letenye-vallalkozoi-forum-1.jpg

 

letenye-vallalkozoi-forum-2.jpg

 

A rendezvényen Mazzag Ferenc a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte a jelenlévő vállalkozókat és cégek vezetőit. A rendezvény elsődleges célja volt, hogy a letenyei vállalkozások képviselői, a cégtulajdonosok információt szerezzenek a 2014-2020-as ciklus fejlesztési elképzeléseiről, megismerjék a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program és a Széchenyi 2020 Program lényegi elemeit, valamint első kézből kaptak tájékoztatást a kamarai szolgáltatásokról, a KKV szektor vállalkozásfejlesztési lehetőségeiről és mezőgazdasági támogatási, zöldítési rendszeréről. A rendezvényen közel 90 fő vett részt, amely jó kezdésnek bizonyul, mivel a helyi vállalkozók fontos szerepet töltenek be városunkban, ők a helyi gazdaság mozgatórugói – tájékoztatta a Letenye Médiát Farkas Szilárd polgármester. 

 

letenye-vallalkozoi-forum-3.jpg

 

letenye-vallalkozoi-forum-4.jpg

 

A fórumon a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nagykanizsai irodájából Bangó-Rodek Viktória csoportvezető előadásában tájékoztatott a kamarai szolgáltatásokról, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány részéről Nagy András ügyvezető igazgató és Kerekes Gábor a nagykanizsai iroda vezetője a vállalkozásfejlesztési támogatások lehetőségeiről számolt be, majd ismertette a jövőbeni operatív programokat, kitérve a gazdaságfejlesztésre és innovációra.  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala Megyei Szervezete részéről Keresztesné Tóth Éva főfalugazdász tartott előadást a mezőgazdasági területek zöldítéséről. A fórumot állófogadás zárta, ahol lehetőség nyílt a helyi vállalkozók kapcsolatainak megerősítésére. (Fotók: Pfeiffer Edit - Letenye)