Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.02.14

A terveknek megfelelően halad a letenyei egészségügyi központ átalakítása

Letenye Város Önkormányzata  még tavaly augusztus 2-án támogatási szerződést kötött a „Letenye városban egészségház kialakítása” című projektre  A vissza nem térítendő támogatás 200 millió forint volt. További 29 milliós szintén vissza nem térítendő forrásra pályázott az önkormányzat az időközben felmerült előre nem prognosztizált költségek miatt, melyet sikeresen megnyert. A beruházás nagysága összességében több mint 273 millió forint.  A várható és szükséges önkormányzati forrás a megvalósulás érdekében 44,5 millió forint - mondta Farkas Szilárd polgármester.

 

letenye-egeszsegugyi-kozpont.jpg

 

A projekt építési engedélyt kapott, a háziorvosi szolgálatok és a szakrendelések átszervezése után a kivitelezés januárban kezdődött meg. Az építési munkálatok során  a meglévő épület komplett belső felújítása, a földszinti traktus kibővítése, az épület magas-tetővel történő lefedése valósul meg. Megtörténik a nyílászárók cseréje, illetve a külső hőszigetelés is. Az akadálymentesítést lift beépítésével valósítják meg.
A kivitelezés körülbelül fél évig tart, az épület részleges kiürítése megtörtént, így ideiglenesen a Letenye Bajcsy u. 2. szám alatt. az iskola udvarában lévő épületekben lehet elérni a járóbeteg szakellátásokat, illetve két háziorvosi rendelőt is.

 

Az egészségügyi központban továbbra is folyik a fogorvosi szakrendelés, amely várhatóan hat hétre, a munkálatok miatt leáll. A letenyei fogorvosi rendelés átmenetileg - a tárgyalásoktól függően -  vagy Tótszerdahelyen vagy pedig Bázakerettyén lesz.


Februárban kerül kiírásra a projektben szereplő eszközök beszállítójának kiválasztására a közbeszerzési eljárás - tudtuk meg Letenye polgármesterétől.