Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.03.23

A tanköteles korú gyerekek beiratásáról Letenyén és környékén

iskolai-hianyzas.jpg

 

TÁJÉKOZTATÁS

a tanköteles korú gyermek 2017. évi általános iskolai beíratásáról

 

Tisztelt Szülők!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Letenyei Járási Hivatal illetékességi területén az általános iskolákba a tanköteles tanulók beíratására vonatkozó időpontokat - a Tankerületi Központ véleményének kikérésével- az alábbiak szerint határoztuk meg:

A beíratás 2017. április 20. (csütörtök) 2017. április 21. (péntek) 8-19 óra között történik az általános iskolákban.

A 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 22.§ (1)—(2) bekezdése értelmében

A 2017. évben a tanköteles korba lépő gyermeket a szülő április 1-je és április 30-a között - a járási hivatal által közleményben vagy hirdetményben közzétett időpontban köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára. Amennyiben a választott iskola igazgatója a gyermek felvételét elutasító döntést hoz, a szülő a gyermekét a döntés jogerőre emelkedését követő öt napon belül köteles beíratni a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára.”

A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti, legkésőbb az azt követő évben tankötelessé válik. Az a gyermek, akinek esetében azt a szakértői bizottság javasolja, további egy nevelési évig az óvodában részesül ellátásban, és ezt követően válik tankötelessé. 

Kérem, hogy a megadott időpontokban gondoskodjanak a tanköteles korú gyermekek általános iskolai beíratásáról.

 

Letenye, 2017. március 1.


 

Szendrődi Gabriella

járási hivatalvezető

Zala Megyei Kormányhivatal Letenyei Járási Hivatal