Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.11.04

A szegényeknek segít a letenyei önkormányzat

Ismert, hogy Letenye Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Konyhakerti és kisállattartási szociális földprogram (pályázati kategória kódja: SZOC-FP-17-KK) pályázati felhívásra. A pályázaton önkormányzatunk 801 000,- Ft összegű támogatást nyert kisállat kihelyezési program megvalósítására. Az elnyert támogatásnak köszönhetően a projekt keretében 30 szociálisan rászoruló személy (család) juthat 20 db előnevelt csirkéhez, és a csirkék felneveléséhez 45 kg táphoz. 

 

csirke.jpg

 

A szociális földprogramban való részvétel feltételeit, eljárásrendjét Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének a szociális földprogramról szóló 10/2015. (IX. 18.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) tartalmazza. A rendeleti előírások szerint a szociális földprogramban való részvétel önkéntes, a jelentkezés kérelem alapján történik.

A szociális földprogramban az a személy vehet részt, aki az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvénnyel, a törvény végrehajtására kiadott jogszabállyal, az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvénnyel összhangban állattartásra alkalmas feltételekkel rendelkezik, valamint

a) akinek legalább egy éve bejelentett lakóhelye van Letenyén, és
b) egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti  támogatásban, vagy
c) foglalkoztatást helyettesítő támogatásban, vagy
d) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, vagy
e) álláskereső, regisztrált munkanélküli, vagy
f) megváltozott munkaképességű, vagy
g) nyugdíjas.

A szociális földprogramban a közös háztartásban élő személyek közül csak egy személy vehet részt.

A szociális földprogram meghirdetéséről a képviselő-testület évente határozattal dönt.
A szociális földprogram meghirdetése esetén a szociális földprogramban való részvétel iránti kérelmet a Rendelet 2. melléklete szerinti formanyomtatványon a Letenyei Közös Önkormányzati Hivatal Önkormányzati, Hatósági és Szociális Osztályán lehet benyújtani a szociális földprogram meghirdetéséről szóló felhívásban meghatározott időtartam alatt.
A szociális földprogram meghirdetéséről szóló felhívás már elérhető (letölthető) a város honlapján is. – mondta honlapunknak Farkas Szilárd polgármester.
A szociális földprogramra november 15-ig lehet jelentkezni.