Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.04.01

A negyvenedik borversenyt rendezték Letenyén

Március 17-én a 40. nemzetközi borbírálatát rendezte meg a Letenyei Szőlő és Gyümölcstermesztők Egyesülete. Az értékelésre és az oklevelek átadására egy hétre rá, március 24-én este az Andrássy Gyula Általános Iskola étkezdéjében került sor.
Somogyi András a civil szervezet elnöke honlapunknak elmondta, a nemzetközi megmérettetésre 180 minta érkezett, melynek felét helyi termelők hozták.
A magyar, horvát, szlovén borok minőségét Horváth Miklós nagykanizsai borász értékelte és külön felhívta a figyelmet a szüret időpontjának pontos megválasztására és a tárolóedények állapotára, tisztaságára. Mint elhangzott, az idei letenyei megmérettetésre rekordszámú, nagyon jó minőségű nedűk érkeztek.
A város bora címet a zajki Hóbor Károly szürkebarát-zenit házasítása érdemelte ki a zajki hegyről, az oklevelet és a kupát Farkas Szilárd polgármester adta át.

letenye-borverseny-2018-hobor-karoly.jpg

(Hóbor Károly a letenyei borversenyen kiérdemelt kupával és díjjal valamint okleveleivel. Fotó: Horváth Milán)

A finom nedűből 50 üveget palackoztat le a város, amelyeket ajándékozásra használ fel a letenyei városvezetés. Az este folyamán egyébként Hóbor Károlyt meglepték tagtársai is, mivel ő sokáig egyesületi elnökségi tag volt, ezért sok éves vezetői munkája elismeréseként ajándékot vehetett át.
Az est további részében megköszönték a támogatók segítségét, megkóstolták egymás borait és a tombola sorsolás sem maradt el. A program során közreműködtek a nagyrécsei nótázók.