Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.02.24

A letenyei termelői piacról

Mintegy 217 millió forintból épülhet meg a helyi termelői piac, ahol hűtőházat is kialakítanak a mezőgazdasági termékek tárolására.

Mint azt Farkas Szilárd polgármester elmondta: a beruházás biztosítja a helyi mezőgazdasági szezonális termékek üzleti infrastrukturális hátterének támogatását, így megfelelve a Vidékfejlesztési Program (VP) prioritásainak is.

letenye-termeloi-piac.jpg

(A letenyei termelői piac a Béci-pataknál lesz)

– A hűtőház kialakításával megvalósul a kis léptékű termék-előállításhoz, rövid ellátási láncokhoz kötődő logisztikai fejlesztés, melyek eredményeként létrejön a helyi mezőgazdasági termékek helyi piacokra való hatékony eljuttatása – mondta a polgármester.

– Várhatóan a piac, valamint a hűtőház megvalósítása által javul a helyi mezőgazdasági vállalkozások működési környezete, amely középtávon munkahelymegőrzést, illetve munkahelyteremtést is eredményezhet, és hozzájárul a város-vidék együttműködés erősítéséhez. Farkas Szilárd városvezető azt elmondta jelenleg egy 22 kV-os magas feszültségű vezetékszakasz kiváltását kell mielőbb megtenni, azt követően kezdődhet meg a beruházást, tereprendezés és magasépítési munka.

Jelenleg Letenyén heti egy alkalommal szerdai napokon működik kispiac, mely a posta előtti részen kapott helyet. Ez a terület nem alkalmas nagyobb volumenű vásárok lebonyolítására, ám az új helyszínen, a buszpályaudvar és a Béci-patak közötti önkormányzati területen ez nem lesz gond.

A munkaterületet hamarosan átadják. Sajnos az is elmondható, hogy az eredetileg 250 millió forintos támogatási igényhez képest kevesebb forrást kapott az önkormányzat, így a műszaki tartalom is némileg módosult.